Verstappen vs. Ocon

Óvást nyújtanak be a Ferrari autója ellen a riválisok?

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Német sajtóértesülések szerint a rivális csapatok óvást nyújthatnak be a Ferrari csapata ellen a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon.

Az olasz istálló idei autója kapcsán már többször került a figyelem középpontjába, a Spanyol Nagydíjon bevetett fejlesztését – miszerint tükreit a versenyautó ’Halójára’ szerelte fel kisebb szárnyakkal kiegészítve – elkaszálta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), így a csapatnak változtatnia kell a tervezésen.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap pedig nemrég arról írt, a riválisoknak gyanús a Ferrari által használt akkumulátor is, az ugyanis a feltételezések szerint több energiát képes felhasználni a megengedett 4 megajoule-nál, és ezt 20 lóerőre tudják transzformálni.

A német lap szerint a Ferrari által alkalmazott trükk olyan bonyolult, hogy még az FIA mérnökei is nehezen értik.

Úgy tudni, a Ferrari legfőbb riválisa, a Mercedes viszont mihamarabb vizsgálatot követel, szeretnék ugyanis megtudni, hogy a maranellóiak megoldása legális-e, vagy sem.

„Bármilyen verseny, ahol a szürkezónák szürkék maradnak, elbukott verseny lehet” – mondta a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda.

„Az FIA-nak tisztáznia kell ezeket a megválaszolatlan kérdéseket a monte-carlói versenyig.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek