Óvatosságra int a Ferrari csapatfőnöke

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint a pénteki szabadedzés eredményeit fenntartásokkal kell kezelni, mert a nagy előnyüknek megvan az oka.

A Ferrari versenyzői mindkét bahreini szabadedzésen az első két helyen végeztek, így az eddigiek alapján úgy tűnik, sikerült javulást elérniük a szezonnyitón mutatott formájukhoz képest. 

Az olaszok csapatfőnöke szerint nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a pénteki eredményekből, számukra ugyanis egyértelmű, hogy teljesen más motormódot használtak a többiekhez, így a Mercedeshez képest is. 

„Azt gondolom, hogy szombaton biztosan kemény csata lesz. A többiek nagyon erősek lesznek” – nyilatkozta Binotto. 

„Elég nyilvánvaló. Láthatlátok a GPS adatokból a csúcssebességeket az egyenesekben. Mi határozottan más motormódot használtunk a többiekhez képest.”

„A pénteki eredmények félrevezetőek. Holnap teljesen más szituációra számítok az időmérőn. Azt várom, hogy a legfőbb riválisaink megint nagyon erősek lesznek. Tovább kell dolgoznunk az autón a benyomásaink és az adataink alapján, amiket ma kaptunk.”

„Kemény csatára számítunk, de azt hiszem, sokkal fontosabb, hogy továbbra is saját magunkra koncentráljunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek