Paffett szerint nem lesz könnyű dolguk a csapatoknak - F1VILÁG.HU

Paffett szerint nem lesz könnyű dolguk a csapatoknak

HIRDETÉS

Nem lesz könnyű dolguk a Forma-1 csapatainak a téli felkészülés során – vélekedik Gary Paffett, a McLaren Mercedes tesztpilótája.


Nem lesz könnyű dolguk a Forma-1 csapatainak a téli felkészülés során – vélekedik Gary Paffett, a McLaren Mercedes tesztpilótája.

Mintegy két hét múlva ismét felbőgnek a motorok, az első előszezoni tesztet a spanyolországi Jerezben tartják majd, ahol a csapatok megkezdik majd a felkészülést a március közepén rajtoló új évadra.

Miután a szabályok jelentősen megváltoztak az idei évre, a csapatoknak bőven lesz mit kipróbálniuk.

„Igen, láttam már az autót, keményen dolgoznak rajta a gyárban, és készen fog állni Jerezre” – mondta a McLaren tesztpilótája, Gary Paffett a Sky Sportsnak, majd hozzátette, miközben a csapat versenyzői Jerezben róják a köröket, ő a wokingi szimulátorban dolgozik az új modellel.

„Egy digitális prezentáció keretében mutatjuk be az új autót Wokingban, január 24-én, majd január 28-án, Jerezben pályára is gurul. Én nem leszek ott, visszamegyek a gyárba, a szimulátorban dolgozom tovább.”

„Az első tesztnapon olyan sokat talán nem köröznek majd Jerezben, de a szimulátorban tovább folytatjuk a munkát és készen fogunk állni minden visszajelzésre, amit a versenyzők adnak majd.”

„De ha már Jerezben leszünk, többet fogunk tudni. Viszont úgy gondolom, az elsődleges feladat az új hajtáslánc megértése lesz majd, ami egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!