Palik és Coulthard tart bemutatót a Budai Várban - F1VILÁG.HU

Palik és Coulthard tart bemutatót a Budai Várban

HIRDETÉS

A Forma-1 Magyar Nagydíj előtt, július 23-án 18.00 és 19.00 óra között a Budai Várba érkezik a Red Bull Street Parade, ahol a kilátogatók ismét testközelből élhetik át a Red Bull Racing forma-1-es autójának bemutatóját.

A Forma-1 Magyar Nagydíj előtt, július 23-án 18.00 és 19.00 óra között a Budai Várba érkezik a Red Bull Street Parade, ahol a kilátogatók ismét testközelből élhetik át a Red Bull Racing forma-1-es autójának bemutatóját.

Míg a rendkívül technikás pályán a jelenkor száguldó cirkuszának egyik legrutinosabb alakja, David Coulthard, illetve többek között Palik László bőgeti majd fel a motorokat, addig az égen Besenyei Péter légi mutatványai biztosítják a felhőtlen hangulatot.

David Coulthard idén már, mint a Red Bull Racing szakértő tanácsadójaként tér vissza hazánkba, ám a Forma-1 Magyar Nagydíj szabadedzésének előestéjén a Budai Várban mutatja meg ismét, hogy is kell egy forma-1-es autót vezetni!

A Hungaroring Fest négynapos fesztivál nyitóeseményeként a Red Bull Racing és Palik László bemutatóján kívül azonban, a technikai sportok világának olyan ismert szereplője is részt vesz még, mint Christian Danner korábbi német autóversenyző.

A rajt-cél a Dísz téren lesz, ahonnan a Palota út-Dózsa György tér-Attila út-Dózsa György tér-Palota út-Dísz tér útvonalon haladnak majd az autók. A várbeli utcákból kialakított közel 3km hosszú versenypálya rendkívül technikás, egymást váltják benne a hajtűkanyarok, az emelkedő-ejtő és visszafordító szakaszok, de egyes részein akár 200km/ó sebességet is elérhetnek autóikkal a pilóták.

A sorozatban ötödik Red Bull Street Parade-t követően sem maradnak Forma-1 hangulat nélkül a Hungaroring Festre kilátogatók, ugyanis a helyszínen felállított Red Bull Racing kerékcsere vetélkedő keretében vasárnapi forma-1-es belépőjegyeket nyerhetnek a leggyorsabb csapat tagjai.

Az esemény megtekintése ingyenes, a biztonsági előírásokról és a pontos programról az eseményt megelőző napokban tájékoztatjuk a sajtót!

A május közepén tartott szegedi Red Bull Street Parade-hez hasonlóan a Danubius Rádió, mint az esemény médiapartnere, élőben számol be a rendezvényről.

Útlezárások, forgalomkorlátozások a Red Bull Street Parade idején:

– Parkolási tilalom július 23-án reggel 7.00 és 19.00 óra között: Attila út 29–35-ig, a teljes Palotai út, Váralja u. 19-23-ig, Dísz téren szakaszosan, a teljes Dózsa György tér, Lánchíd u. az Ybl Miklós tértől a 23. sz-ig, Hunyadi János u. 53-tól a Dísz térig.

Hirdetés

– Részleges útlezárás (16.00-19.00 óra között): Attila út Szarvas tértől Krisztina krt között, Váralja u. 19-23., Tábor u. 2-4-től a Palota útig, Palota úttól a Lovas u. 1-ig, Hunyadi u. 53. Dísz tér között

– Teljes útlezárás (16.00-19.00 óra között): Színház u. a Dísz tértől a Várszínházig, Palota út és a Dózsa György út egésze, Dísz tér a Tárnok u. 1-től és az Úri u. 1-től

A Red Bull Street Parade története Magyarországon:

2009. május 17-én Szeged városában mintegy 130 ezer néző előtt zajlott a negyedik Red Bull Street Parade Sebastian Vettel és Sebastien Buemi forma-1-es pilóták, Raimund Baumschlager rally versenyző és a NASCAR Toyota Camry csapat részvételével. A nemzetközi tv-s közvetítésnek köszönhetően azonban 50 ország 93 millió nézője követhette nyomon az eseményeket.

A Red Bull Street Parade hazánkban 2006-ban debütált, amikor is a fővárosi Hősök tere-Dózsa György út ideiglenes versenypályává alakult. A nem mindennapi helyszínen két Forma-1-es tesztpilóta és Palik László mérte össze tudását 15 ezer néző szeme láttára, miközben Besenyei Péter légi bemutatóját tartotta.

2007-ben a budapesti Lánchíd adott otthont a rendezvénynek. A Forma-1-es autókat ezúttal Gerhard Berger, Vitantonio Liuzzi, és Palik László kormányozták a festői szépségű Duna partján. A légi bemutató ezúttal sem maradt el, Besenyei Péter Bochkor Gáborral a fedélzeten égi randevút adott a Lánchíd fölött a Red Bull Racing autóját vezető Palik Lászlónak.Az eseményt a McLaren, a KTM Dakar motor, és a VW Touareg Dakar autóinak felvonulása tette még izgalmasabbá.

2008-ban a magyar tengerhez, Siófokra látogatott a száguldó cirkusz, ahol a helyszínen 120 000 szemtanúja volt Gerhard Berger, Palik László és Sebastian Buemi száguldásának. A levegő ezúttal sem maradt üresen, a világhírű Flying Bulls légi bemutatója kápráztatta el az égre tekintő szempárokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!