Palmer a leggyorsabb a Lotusszal Barcelonában - F1VILÁG.HU

Palmer a leggyorsabb a Lotusszal Barcelonában

HIRDETÉS

A Lotus színeiben tesztelő Jolyon Palmer volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok első előszezoni tesztjének szerdai, második napján. A brit pilótát Pascal Wehrlein követte a Mercedesszel.


A Lotus színeiben tesztelő Jolyon Palmer volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok első előszezoni tesztjének szerdai, második napján. A brit pilótát Pascal Wehrlein követte a Mercedesszel.

A GP2-es sorozat tavalyi bajnoka, Jolyon Palmer a Pirelli lágy keverékű abroncsaival 1 perc 26,080 másodperces időt ért el a katalán ringen. A Lotus tartalékosa 4 tizedmásodperccel előzte meg Pascal Wehrleint, a Mercedes tartalékversenyzőjét, aki bár autóba ült, továbbra is betegséggel küszködött.

„Jobban érzem magam, de nem vagyok tökéletesen még” – mondta a német tehetség a tesztnap során.

„Hétfőn nagyon-nagyon rosszul voltam. Beteg voltam, lázam volt, fájtak az ujjaim és az izmaim. A csapatorvos azt mondta, tegnapra javult az állapotom, ma pedig rendben leszek. Rendszeresen meglátogatott a hotelben, ellenőrzött, és gondoskodott arról, hogy meggyógyuljak.”

„Engedélyezte, hogy vezessek ma, de még nem az igazi – bevettem néhány gyógyszert, amiktől kicsit jobban lettem.”

Betegsége ellenére Wehrlein igencsak szorgalmas volt ma: összesen 137 kört tett meg a barcelonai versenypályán.

Wehrlein

Tegnap még a Toro Rossónál debütált, ma pedig már a Red Bull autóját vezethette Pierre Gasly: az ifjú tehetség alatt délután megállt egyszer az RB11-es, ám végül a harmadik legjobb idővel zárta a tesztnapot.

A McLaren-Honda színeiben ma Jenson Button rótta a köröket, ő Gasly mögött negyedik lett, megelőzve a GP3-as sorozat tavaly bajnokát, Alex Lynnt, aki ma egy teljes tesztnapot tölthetett el a Williams FW37-es modelljének volánja mögött.

Hirdetés

Button

A Force Indiánál Esteban Ocon kapott ma lehetőséget, míg a Ferrarinál Esteban Gutiérrez először vezethette a patinás olasz istálló idei versenyautóját. A mexikói a hetedik idővel zárta a napot, míg az utolsó pozícióban a Toro Rosso újonca, Carlos Sainz Jr. zárt.

Marciello

A Saubernél ma Raffaele Marciello tesztelhetett, az olasz tehetség azonban még a tesztnap kezdetén a 3-as kanyarban a gumifalnak ütközött – végül az utolsó helyen zárt 75 kört megtéve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!