Megosztás:

Palmer: Kubica nem jelent fenyegetést

Egyre több a pletyka arról, hogy 2018-ban távoznia kell Palmernek a Renault-tól.
Egyre több a pletyka arról, hogy 2018-ban távoznia kell Palmernek a Renault-tól. © Renault Sport F1 Team

Habár egyre többet beszélnek arról, hogy Robert Kubica is esélyes lehet arra, hogy 2018-tól átvegye Jolyon Palmer helyét a Renault-nál, a brit pilóta úgy érzi, nincs veszélyben a versenyzői ülése.

A Magyar Nagydíj előtt olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Carlos Sainz már a Hungaroringen átveheti Palmer helyét, azonban ez végül nem következett be. A jövő héten esedékes kollektív teszten azonban Robert Kubica lehetőséget kap a csapattól, hogy a 2017-es versenygéppel körözzön a magyar aszfaltcsíkon, ez pedig felerősítette azon pletykákat, melyek szerint Palmernek távoznia kell jövőre.

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője tagadta a pletykákat: „Nincs tervben, hogy rövidtávon bármilyen változás lesz a csapatfelállásban. És ha jól is megy majd a teszt Robert [Kubica] számára, az nem jelenti azt automatikusan, hogy őt választjuk 2018-ra.”

Palmer a Hungaroringen úgy nyilatkozott, főnöke személyesen is megkereste, és megerősítette abban, hogy nincs veszélyben a helye.

„A főnököm elmondta, hogy nem tervezik, hogy Kubicát ültetik az autóba. Felhívott, elmondta, hogy Robert tesztel, ami rendben is van. Megértem, hogy miért. Elveszítettem egy tesztnapot, de így hosszabb lesz a nyaralásom, és frissen fogok visszaérkezni Spába.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Német sajtóértesülések szerint a McLaren Forma-1-es csapatánál abban reménykednek, hogy a Toro...

Hozzászólások

( komment)