Palmer a netről tudta meg, hogy kirúgja a Renault - F1VILÁG.HU

Palmer a netről tudta meg, hogy kirúgja a Renault

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault versenyzője, Jolyon Palmer elárulta, múlt hétvégén az internetet böngészve szerzett tudomást arról, hogy helyét Carlos Sainz veheti át 2018-ban.

A hírt a Renault csapata pénteken jelentette be, ám a brit sajtóban már az elmúlt hét végén napvilágot látott, hogy Sainz a McLaren-Renault, illetve a Toro Rosso-Honda motorpaktum részeként csatlakozhat a francia istállóhoz.

Palmer Szingapúrban elárulta, ő maga is az internetről értesült a hírről, melyre később természetesen rákérdezett a csapaton belül.

„Akkor tudtam meg, amikor az Autosporton olvastam” – mondta a brit versenyző. „És aztán azt is megtudtam, hogy igaz, amikor beszéltem néhány emberrel.”

„Természetesen tudtam, hogy az idei szereplésem okán a csapat mások után is érdeklődik – mert ez egy kemény év. De amíg nincs vége, addig soha nem lehet tudni… Tavaly is érezhettem már magam ilyen helyzetben.”

A Renault a hírek szerint egyébként arra törekszik, hogy Sainz már idén, akár már a Maláj Nagydíjon beülhessen a francia istálló autójában. Palmer azonban ragaszkodik üléséhez.

Arra a kérdésre, hogy nem lesz-e furcsa, hogy egy olyan csapatnál kell végigversenyeznie az évet, ahol nem is igazán akarják őt, a brit így válaszolt: „Nem tudom, ezt honnan veszik, de nem fogom kommentálni mindezt.”

Palmer hozzátette, úgy áll hozzá a soron következő versenyekhez, hogy nincs vesztenivalója.

„Próbálom a legjobbat nyújtani, valahányszor autóba ülök. Semmi sem változott: emelt fővel megyek pályára, és olyan jól zárom az évet, amennyire csak tudom. Nincs vesztenivalóm. Ez egy lehetőség arra, hogy megmutassam, mit tudok.”

Hirdetés

„A szezon eddig kiábrándítóan alakult, de nemcsak az én részemről: azt gondolom, a megbízhatóság is gyenge volt. Az autó egyre erősebb, úgy gondolom, a következő pár futam igazán erősen alakulhat számunkra.”

„A nyomás már lekerült rólam, hiszen tudom, hogy nem leszek itt jövőre.”

A Renault versenyzője hozzátette, még nem gondolkodott alternatívákon a 2018-as évre.

„Izgatottan várom a jövő évet, tudom, hogy valami más lesz. Tudom, hogy mi az, amit nem fogok csinálni. Van egy kis időm eldönteni. Nem aggódom a jövőm miatt. Nyilván nemrég tudtam csak meg ezt a dolgot. Eddig arra fókuszáltam, hogy a Renault-nál maradjak. Ez nem fog bekövetkezni, szóval elkezdhetek más lehetőségek után nézni az F1-en belül és kívül is.”

Arra a kérdésre, hogy a Williams csapata reális opció lehet-e számára, Palmer így felelt: „Nem tudom momentán, majd meglátjuk. A Williams egy nagyszerű név, gyerekként szurkoltam a csapatnak. Egy remek brit istálló, ahol édesapám is vezetett anno.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!