Perez: A dobogó különleges a tavalyi botlás után - F1VILÁG.HU

Perez: A dobogó különleges a tavalyi botlás után

HIRDETÉS

Sergio Perez elmondta, hogy első dobogós helyezése a Force India színeiben a Bahreini Nagydíjon különleges számára, miután csak szenvedett az elmúlt évben a nagy múltú McLarennél.


Sergio Perez elmondta, hogy első dobogós helyezése a Force India színeiben a Bahreini Nagydíjon különleges számára, miután csak szenvedett az elmúlt évben a nagy múltú McLarennél.

A mexikói pilóta, aki három dobogós helyezést is szerzett a Sauber istállóval még 2012-ben, a tavalyi évben csak szenvedett a McLarennél, mely csapat 1980 óta első szezonját teljesítette, mikor pontot sem szerzett a Forma-1-ben.

Perez komoly csatában múlta felült csapattársát, Nico Hülkenberget, majd tartani tudta maga mögött az utolsó körökben teljesen felzárkózó Daniel Ricciardót, így behozta autóját a Mercedes duója, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögé a harmadik helyre.

„Sokat jelent ez számomra. Ez egy különleges dobogó” – mondta Perez. „Nagyon nehéz időszakot éltem meg a McLarennél, képtelen voltam jó eredményt elérni, és nem tudtam harcba szállni a dobogós helyezésekért.”

„Mikor a McLarenhez csatlakoztam, egy nagyon gyors csapat volt, az egyik leggyorsabb, szóval mikor a McLaren engem választott, nem is kérdőjeleztem meg azt, hogy valóban csatlakozni szeretnék-e.”

„Bíztam abban, hogy a bajnoki címért és győzelmekért tudok majd harcolni. Ám sokkal keményebb volt, keményebb, mint azt bárki gondolná. Nem volt könnyű a dobogóért harcolni, így nagyon boldog vagyok, hogy ezt meg tudtam tenni ezen a versenyen.”

Perez azt is elmondta, hogy a késői biztonsági autós fázis nem könnyítette meg a dolgát, ugyanis komoly nyomás nehezedett rá a nálánál gyorsabb autók miatt.

„Komoly hátrányban voltunk a mögöttünk lévőkhöz képest” – magyarázta. „A biztonsági autó megnehezítette az életünket. Kényelmesen autóztam előtte, de aztán fordult a helyzet.”

„Mindent megtettem, hogy tartani tudjam a helyem, és sikerült is, pedig ott volt az egyik Red Bull, amely gyorsabb volt nálunk, de képes voltam előtte maradni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!