Verstappen vs. Ocon

Pérez: A dobogó nem, de a pontszerzés összejöhet

Tavaly másodikként ért célba Monzában, és bár idén nem számít arra, hogy az élmezőnyben harcolhat, Sergio Pérez reméli, a pontszerzésre esélye lesz majd a hétvégi Olasz Nagydíjon.


Tavaly másodikként ért célba Monzában, és bár idén nem számít arra, hogy az élmezőnyben harcolhat, Sergio Pérez reméli, a pontszerzésre esélye lesz majd a hétvégi Olasz Nagydíjon.

A mexikói versenyző számára kiábrándítóan alakult a belgiumi hétvége, hiszen bár esélye volt arra, hogy a legjobb tíz között végezzen, végül nem sikerült a pontszerzés – főképp amiatt, mert a versenybírók megbüntették őt Romain Grosjean leszorításáért.

Pérez elmondta, reméli, hogy a hétvégén, Monzában ismét esélye lesz egy jó eredényre.

„A spái kiábrándító eredmény után – ahol megvolt a tempóm a pontszerzéshez – szeretnék ismét jól teljesíteni” – mondta az ifjú tehetség.

„Ahogy Magyarországon és Belgiumban, úgy most sem számítunk arra, hogy az élmezőnyben harcolunk majd, de remélem, hogy a pontszerzés összejöhet. Izgalmas a dolog, mert tényleg a csapaton és a versenyzőn múlik, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből minden egyes nap.”

Pérez tavaly a Sauberrel parádézott Monzában: a tizenkettedik helyről rajtolva állhatott fel a dobogó második fokára.

„Tavaly életem egyik legjobb F1-es versenyét futottam Monzában – minden összejött vasárnap délután. Gyönyörűen tudtam vigyázni a gumikra, és megelőztem Fernando Alonsót, így végül második lettem. Fantasztikus nap volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek