Pérez a nehéz kezdés ellenére optimista - F1VILÁG.HU

Pérez a nehéz kezdés ellenére optimista

HIRDETÉS

A pénteki problémák ellenére optimistán várja a Kínai Nagydíj hátralévő részét a McLaren Mercedes mexikói versenyzője, Sergio Pérez.


A pénteki problémák ellenére optimistán várja a Kínai Nagydíj hátralévő részét a McLaren Mercedes mexikói versenyzője, Sergio Pérez.

Az ifjú tehetség mindkét mai szabadedzésen kicsúszott a pályáról: délelőtt a bokszbejáratnál mérte el a féktávot, és ütközött a gumifalnak, délután pedig a pálya egy gyors részén csúszott a kavicságyba.

„Nekem nehéz, a csapat számára viszont fontos nap volt a mai” – mondta a 23 esztendős versenyző. „Kétszer is kicsúsztam – délelőtt hideg, elhasznált abroncsokkal mentem, blokkoltam a kerekeket és nekiütköztem a gumifalnak.”

„Ami a második edzésen történt, azt nem igazán értettük, mert akkor nem is nyomtam igazán.”

Pérez kifejtette, bár nehezen indult a hétvége, és szombaton gyakorlatilag mindent a nulláról kezd majd, magabiztosan várja a folytatást.

„Még mindig úgy gondolom, hogy fejlődhetünk holnapig. Gyakorlatilag a nulláról fogom majd kezdeni, hiszen egy teljesen új beállítást kell megszoknom. Ez nem könnyíti meg a dolgom, de azt hiszem, sok hasznos adatot gyűjtöttünk ma, ezek pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy fejlődjünk.”

„A cél holnap az lesz, hogy bekerüljünk a Q3-ba. Vasárnap a gumikra nagy szerep jut: nagyon fontos lesz, hogy megfelelően kezeljük a gumikopást, és megfelelő stratégiát alkalmazzunk. De tudom, hogy a csapat kiváló ezeken a területeken, szóval optimista vagyok.”

„Úgy hiszem, jó eredményt érhetünk el vasárnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!