Perez: A Racing Point meggyőzőbb volt, mint a McLaren

Fotó: Force India
Sergio Perez (MEX) Racing Point Force India F1 Team. Mexican Grand Prix, Saturday 27th October 2018. Mexico City, Mexico.
Sergio Perez azt mondja, azért zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a McLaren csapatához, mert úgy érzi, a Racing Pointnál sokkal ígéretesebb jövő várhat rá.

Sergio Perez azt mondja, azért zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a McLaren csapatához, mert úgy érzi, a Racing Pointnál sokkal ígéretesebb jövő várhat rá.

A mexikói pilóta 2013-ban a McLaren versenyzője volt, ám már egy év után távoznia kellett a csapattól, így csatlakozott a Force Indiához – mely jelenleg Racing Point néven fut az F1-ben.

Perez a tavalyi szezont követően hosszabbított is a csapattal, habár szolgálatira volt csapata, a McLaren is igényt tartott.

„A McLaren egy nagyszerű csapat. Hiányzik némi tempó, de ami leginkább meggyőzött engem, az az itteni jövő” – mondta a rutinos versenyző.

„Sok éve vagyok már ennél a csapatnál, kényelmesen érzem itt magam, és fényes jövőt látom magam előtt. És nagyon belefolytam a csapat életében, a tavalyi adminisztrációs folyamatba, az új tulajdonosokkal való egyeztetésekbe. Szóval úgy éreztem, hogy többet kell tennem ezért a csapatért, és örültem, hogy még egy évre elkötelezhettem magam velük.”

„Készen állok arra, hogy legjobb éveimet nekik szánjam, készen állok arra, hogy megtegyem velük a következő lépést. Ez a legfőbb cél számunkra.”

Habár a Force India a 2018-as csődeljárási folyamat, illetve a tulajdonosváltás miatt elveszítette pontjait a Magyar Nagydíj után, az új néven futó istálló végül a 7. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, mindössze 10 ponttal lemaradva a McLarentől.

Perez azt mondja, meglepetés volt számára, hogy a rengeteg probléma ellenére harcban tudtak maradni, és figyelmeztette a riválisokat, jobb lesz, ha odafigyelnek rájuk a jövőben.

„Meglepett a dolog. És a teljesítményünk is – az, hogy mennyire közel voltunk, habár rengeteg gondunk volt. Sehol sem kellene lennünk mostanra. De az, hogy itt tartunk, lenyűgöző, és szerintem mindenki elkezdhet aggódni miattunk a következő évben.”

„Egy újabb szinten kell teljesítenünk. Az összes bennünk rejlő potenciált ki kell hoznunk, és ez nagy dolog számunkra. Készen kell állnunk – az egész csapatnak – a következő lépésre.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!