Perez: A Racing Point meggyőzőbb volt, mint a McLaren

Fotó: Force India
Fotó: Force India
Sergio Perez azt mondja, azért zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a McLaren csapatához, mert úgy érzi, a Racing Pointnál sokkal ígéretesebb jövő várhat rá.

Sergio Perez azt mondja, azért zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a McLaren csapatához, mert úgy érzi, a Racing Pointnál sokkal ígéretesebb jövő várhat rá.

A mexikói pilóta 2013-ban a McLaren versenyzője volt, ám már egy év után távoznia kellett a csapattól, így csatlakozott a Force Indiához – mely jelenleg Racing Point néven fut az F1-ben.

Perez a tavalyi szezont követően hosszabbított is a csapattal, habár szolgálatira volt csapata, a McLaren is igényt tartott.

„A McLaren egy nagyszerű csapat. Hiányzik némi tempó, de ami leginkább meggyőzött engem, az az itteni jövő” – mondta a rutinos versenyző.

„Sok éve vagyok már ennél a csapatnál, kényelmesen érzem itt magam, és fényes jövőt látom magam előtt. És nagyon belefolytam a csapat életében, a tavalyi adminisztrációs folyamatba, az új tulajdonosokkal való egyeztetésekbe. Szóval úgy éreztem, hogy többet kell tennem ezért a csapatért, és örültem, hogy még egy évre elkötelezhettem magam velük.”

„Készen állok arra, hogy legjobb éveimet nekik szánjam, készen állok arra, hogy megtegyem velük a következő lépést. Ez a legfőbb cél számunkra.”

Habár a Force India a 2018-as csődeljárási folyamat, illetve a tulajdonosváltás miatt elveszítette pontjait a Magyar Nagydíj után, az új néven futó istálló végül a 7. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, mindössze 10 ponttal lemaradva a McLarentől.

Perez azt mondja, meglepetés volt számára, hogy a rengeteg probléma ellenére harcban tudtak maradni, és figyelmeztette a riválisokat, jobb lesz, ha odafigyelnek rájuk a jövőben.

„Meglepett a dolog. És a teljesítményünk is – az, hogy mennyire közel voltunk, habár rengeteg gondunk volt. Sehol sem kellene lennünk mostanra. De az, hogy itt tartunk, lenyűgöző, és szerintem mindenki elkezdhet aggódni miattunk a következő évben.”

„Egy újabb szinten kell teljesítenünk. Az összes bennünk rejlő potenciált ki kell hoznunk, és ez nagy dolog számunkra. Készen kell állnunk – az egész csapatnak – a következő lépésre.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek