Pérez: A versenyzőket „kicsinálják” majd az új autók

Sergio Pérez szerint az új versenyautók „kicsinálják” majd a versenyzőket a 2017-es szezont megelőző téli teszteken.


Sergio Pérez szerint az új versenyautók „kicsinálják” majd a versenyzőket a 2017-es szezont megelőző téli teszteken.

A Forma- 1 technikai szabályai jelentősen átalakulnak a következő idényre, a szélesebb autók, illetve abroncsok jóval komolyabb leszorítóerőt ígérnek, mint az elmúlt években.

A versenyzők először február 27-én, az első kollektív tesztnapon végezhetnek érdemi munkát új versenygépeikkel, Pérez pedig arra számít, fizikailag igencsak megterhelő napok várnak rájuk.

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg lesz semmisülve, amikor elkezdődnek a tesztek” – mondta a Force India versenyzője az Autosportnak.

„Ha vége egy szezonnak, és pár hónapig nem ülsz autóban, nehéz szimulálni az erőhatásokat, bármilyen géppel is készülsz. Szóval valahányszor újra beülsz az autóba, a nyakaddal küszködsz. Most, hogy az autók egy kicsit gyorsabbak lesznek, szerintem februárban mindenki panaszkodni fog a nyakára – a melbourne-i idénynyitóra viszont már rendben lesz mindenki.”

Arra a kérdésre, hogy változtat-e edzésmódszerein az új szabályok miatt, Pérez a következőt válaszolta: „Egy kicsit több izomra lesz szükség, illetve többre mindenből.”

A mexikói hozzátette, az új autók gyönyörűek lesznek majd.

„Nagyon királyul néznek majd ki. A látvány miatt kicsit aggódom, egészen pontosan amiatt, hogy milyenek lesznek a versenyek, és milyen nehéz lesz vezetni az autókat. Nem hinném, hogy az új szabályok miatt sokkal nehezebb dolgunk lesz… Fizikailag komolyabb igénybevétel lesz, de ehhez hozzá tudunk szokni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!