Perez bajnok akar lenni, de nem túrná ki Massát - F1VILÁG.HU

Perez bajnok akar lenni, de nem túrná ki Massát

HIRDETÉS

Nem pályázik Felipe Massa helyére, de mindenképp világbajnok szeretne lenni egy napon a Sauber istálló ifjú tehetsége, Sergio Perez.


Nem pályázik Felipe Massa helyére, de mindenképp világbajnok szeretne lenni egy napon a Sauber istálló ifjú tehetsége, Sergio Perez.

A 21 esztendős versenyző tavaly mutatkozott be a királykategóriában, és miután a Ferrari utánpótlás-nevelő programjának tagja, szeptemberben lehetősége is volt tesztelni a maranellói gárda egy korábbi versenygépével.

Habár mindenképp nagy élmény volt számára a fioranói kiruccanás, egyelőre nem tervezi, hogy a Ferrarihoz szerződik.

„GP2-es gumikon köröztem, de nagy élmény volt tesztelni a Ferrarival Fioranóban. Világbajnok akarok lenni, és azt hiszem, a Ferrari egy olyan csapat lehet, mely megadhatja a lehetőséget ahhoz, hogy elérjem ezt a célt” – fogalmazott Perez az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

„Nagyon élveztük a napot, és megtanultam, miképp dolgozzam együtt egy másik csapattal. Mindig segít, ha más perspektívát is megismer az ember. Ez volt a legfontosabb dolog, amit megtanultam azon a napon – megtudtam, miképp dolgoznak, mit csinálnak jól, vagy mit csinálnak jobban – megpróbáltam ezeket alkalmazni az én csapatomnál is.”

A következő szezon első felében várhatóan mindenki nagy figyelmet fordít majd a ferraris Felipe Massa teljesítményére, hiszen a brazil szerződése 2012 végén lejár Maranellóban, ráadásul Luca di Montezemolo elnök, és Stefano Domenicali csapatfőnök is úgy nyilatkozott, bizonyítania kell az előttünk álló idényben.

Helyére természetesen sokan pályázhatnak, a sajtóban Perez nevét is emlegetik, a mexikói versenyző azonban egyelőre a mának él.

„Nem gondolom azt, hogy Felipével harcolok az ő üléséért. Felipe egy remek versenyző, ezért is van ott a Ferrarinál. Én a Saubernél vagyok, és még csak most kezdődött a pályafutásom. Mint már mondtam, világbajnok akarok lenni. Hogy a Ferrari egy megfelelő opció-e? Ki tudja? De én elégedett vagyok a Saubernél, és egyelőre csak a jelenben gondolkozom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!