Perez: Egyre jobbak a kilátások 2014-re - F1VILÁG.HU

Perez: Egyre jobbak a kilátások 2014-re

HIRDETÉS

Sergio Perez úgy gondolja, hogy esélyei egy jövő évi versenyzői ülésre már most jobbak, mint pár hete voltak, mikor megtudta, hogy a McLaren nem hosszabbítja meg szerződését, és Kevin Magnussent ülteti a helyére 2014-ben.


Sergio Perez úgy gondolja, hogy esélyei egy jövő évi versenyzői ülésre már most jobbak, mint pár hete voltak, mikor megtudta, hogy a McLaren nem hosszabbítja meg szerződését, és Kevin Magnussent ülteti a helyére 2014-ben.

„Sokkal jobb a helyzet, mint hét nappal ezelőtt” – mondta a mexikói pilóta. „Előrelépés történt ezen a területen, ami mindenképpen biztató. Azonban mindannyian ismerjük a Forma-1-et, és ha nincsen szerződésed, akkor nem vagy különösebben jó helyzetben.”

„Azonban magabiztos vagyok, hogy sikerül kapnom egy versenyképes ülést, ami segíthet a motivációm megtartásában, illetve abban, hogy elérjem álmaimat a Forma-1-ben.”

Perez elmondta, hogy a Sauber és a Force India is lehetséges opció, ám tudja, hogy még néhány kört futnia kell ahhoz, hogy szerződést kapjon a jövő évre.

„Vannak lehetőségeim, az egyik az, hogy visszatérek a Sauberhez. Azonban más opcióim is vannak” – folytatta. „A Force India is egy lehetséges célpont, de még nincsenek komolyabb tárgyalások, ez még várat magára.”

„Minden csapat, amely még nem jelentette be jövő évi felállását, érdekes lehet számunkra, hogy mérlegeljük, melyik lenne a legjobb opció számomra.”

Perez azt is elmondta, hogy mexikói szponzorait is kész bevetni, hiszen tudja, a kiscsapatok nagyon nincsenek eleresztve a Forma-1-ben.

„Nem titok, hogy ha nem az első négy csapatban vagy, komoly pénzügyi nehézségeid vannak” – magyarázta. „A pénzinjekció mindenképpen segíthet, azonban a tehetségem is segít. Azt hiszem, hogy egy elég erős csomagom van, szóval jó helyzetben kell lennem versenyzői ülés keresése szempontjából.”

Perez komoly sikereket ért el a 2012-es szezonban, mikor a Sauber színeiben három dobogós helyezést is szerzett, illetve kis híján megnyerte a Maláj Nagydíjat.

Hirdetés

Az idei év elején csatlakozott a McLarenhez, ahol nem jöttek a várt sikerek, azonban úgy véli, hogy nagyon sokat tanult 2013-ban, ami segített neki egy még teljesebb versenyzővé válni.

„Úgy gondolom azzal, hogy az idei évben a McLaren versenyzője lehettem, még teljesebb versenyző lett belőlem, és azt hiszem, hogy ha kapnék még egy lehetőséget, akkor meglephetném az embereket azzal, amire képes vagyok” – tette hozzá Perez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!