Perez hamarosan hosszabbíthat a Force Indiával - F1VILÁG.HU

Perez hamarosan hosszabbíthat a Force Indiával

HIRDETÉS
Fotó: Force India

Egyre biztosabb, hogy 2019-ben is a Force Indiánál versenyez majd Sergio Perez – most, hogy a csapat jövője biztosított, a szerződés meghosszabbítása következhet.

A mexikói versenyző 2014 óta tagja az istállónak, ez idő alatt 5 alkalommal állt dobogón, korábban azonban elismerte, jövője nagyban múlik azon, hogy a Force Indiának sikerül-e megoldania „kritikus” anyagi helyzetét.

Mostanra az istálló helyzete rendeződött, Perez pedig a Fox Sportsnak nemrég azt mondta, várhatóan hosszabbít.

„Azt gondolom, nagyszerű lehetőség ennél a csapatnál folytatni” – mondta a rutinos versenyző.

„Ha az embernek nincs esélye a Ferrarinál vagy a Mercedesnél, szerintem a Force India egy nagyon vonzó opció. Már majdnem megállapodtunk – igazából csak napok, vagy hetek kérdése.”

„A szerződésemet nem kell aláírni. A megújítási opció adott, csupán attól függ minden, milyen a csapat helyzete a folytatást illetően.”

Perez egyébként komoly szerepet játszott abban, hogy az istállónak nemrég új tulajdonosai lettek, hiszen az ő támogatói indítottak jogi lépéseket a csapat ellen, mely aztán csődeljárás alá is került.

A csapatot végül egy, a Lawrence Stroll érdekeltségébe tartozó konzorcium vásárolta fel, így jó esély van arra, hogy a kanadai milliárdos fia, Lance Stroll jövőre a csapat egyik versenyzője lesz.

„Nagyon komplikált helyzet volt, és olyan helyzetbe kerültem, amilyenre soka nem számítottam versenyzőként, és lépnem kellett. 400 állás forgott veszélyben” – mondta Perez.

Hirdetés

„Szerencsére minden megoldódott, és minden nagyszerűnek tűnik. Hihetetlen jövő várhat a csapatra, és nagy stabilitást adhat a csapatnak egy jó beruházás – ez ugyanis hiányzott innen az elmúlt pár évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!