Verstappen vs. Ocon

Perez hamarosan hosszabbíthat a Force Indiával

Fotó: Force India

Egyre biztosabb, hogy 2019-ben is a Force Indiánál versenyez majd Sergio Perez – most, hogy a csapat jövője biztosított, a szerződés meghosszabbítása következhet.

A mexikói versenyző 2014 óta tagja az istállónak, ez idő alatt 5 alkalommal állt dobogón, korábban azonban elismerte, jövője nagyban múlik azon, hogy a Force Indiának sikerül-e megoldania „kritikus” anyagi helyzetét.

Mostanra az istálló helyzete rendeződött, Perez pedig a Fox Sportsnak nemrég azt mondta, várhatóan hosszabbít.

„Azt gondolom, nagyszerű lehetőség ennél a csapatnál folytatni” – mondta a rutinos versenyző.

„Ha az embernek nincs esélye a Ferrarinál vagy a Mercedesnél, szerintem a Force India egy nagyon vonzó opció. Már majdnem megállapodtunk – igazából csak napok, vagy hetek kérdése.”

„A szerződésemet nem kell aláírni. A megújítási opció adott, csupán attól függ minden, milyen a csapat helyzete a folytatást illetően.”

Perez egyébként komoly szerepet játszott abban, hogy az istállónak nemrég új tulajdonosai lettek, hiszen az ő támogatói indítottak jogi lépéseket a csapat ellen, mely aztán csődeljárás alá is került.

A csapatot végül egy, a Lawrence Stroll érdekeltségébe tartozó konzorcium vásárolta fel, így jó esély van arra, hogy a kanadai milliárdos fia, Lance Stroll jövőre a csapat egyik versenyzője lesz.

„Nagyon komplikált helyzet volt, és olyan helyzetbe kerültem, amilyenre soka nem számítottam versenyzőként, és lépnem kellett. 400 állás forgott veszélyben” – mondta Perez.

„Szerencsére minden megoldódott, és minden nagyszerűnek tűnik. Hihetetlen jövő várhat a csapatra, és nagy stabilitást adhat a csapatnak egy jó beruházás – ez ugyanis hiányzott innen az elmúlt pár évben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek