Megosztás:

Pérez: Hülkenberg a mezőny egyik legjobbja

Pérez azt mondja, ha le tudja győzni Hülkenberget, bárkit képes megverni.
Pérez azt mondja, ha le tudja győzni Hülkenberget, bárkit képes megverni. © Sahara Force India

A Force India versenyzője, Sergio Pérez úgy véli, csapattársa, Nico Hülkenberg jelenleg a Forma-1 legjobb három versenyzőjének egyike.

A mexikói tehetség állítja, soha nem volt még olyan kemény csapattársa pályafutása során, mint Hülkenberg. Pérez 2011-ben és 2012-ben Kamui Kobayashi oldalán versenyzett az F1-ben, majd az ifjú versenyző 2013-ra a McLarenhez szerződött, ahol a 2009-es világbajnok Jenson Button csapattársa volt.

Miután nem tudott jó eredményeket elérni a wokingi istálló színeiben, Pérez a Force Indiához szerződött, ahol az elmúlt két évben Hülkenberg csapattársa volt.

Bár a német 2014-ben és 2015-ben is jobb volt az időmérőkön Péreznél, a mexikói tavaly 20 ponttal és 1 hellyel előrébb végzett a bajnoki tabellán.

„Kétségtelen, hogy rengeteget tanultam Nicótól” – mondta Pérez az Autosportnak.

„Ő a legerősebb csapattárs, aki mellett versenyeztem egész pályafutásom során – egy nagyon erős versenyző. Határozottan a mai mezőny legjobb három versenyzője közé rangsorolom. Hiszem, hogy amennyiben előtte tudok végezni, bárkit meg tudnék verni a mezőnyben.”

Miközben Pérez pályafutása során ötször állt már dobogón, a sokak által is a mezőny egyik legjobbjának tartott Hülkenbergnek eddig egyszer sem sikerült a legjobb három között végeznie a versenyeken, noha már 94 futamot tudhat a háta mögött.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az F1-es motorgyártók nemrégiben megállapodtak abban, hogy a jövőben olcsóbban adják...

Hozzászólások

( komment)