Verstappen vs. Ocon

Pérez: Jobban vigyázunk egymásra Buttonnal

Sokkal jobban fogják tisztelni egymást a McLaren Mercedes versenyzői a továbbiakban – állítja a gárda ifjú tehetsége, Sergio Pérez, aki a legutóbbi, bahreini futamon többször kerék a kerék elleni csatát vívott csapattársával, Jenson Buttonnal.


Sokkal jobban fogják tisztelni egymást a McLaren Mercedes versenyzői a továbbiakban – állítja a gárda ifjú tehetsége, Sergio Pérez, aki a legutóbbi, bahreini futamon többször kerék a kerék elleni csatát vívott csapattársával, Jenson Buttonnal.

A történtek után mindketten leültek beszélni a wokingi istálló vezérkarával, és Pérez elmondása szerint megértik a csapat álláspontját, és ígéretet tettek arra, hogy többször nem fordul elő az, hogy ilyen agresszíven bánnak egymással.

„Tudjuk, hogy nem kellene túl sok kockázatot vállalni a csapattárssal való küzdelmek során” – mondta a mexikói. „Túlságosan agresszívek voltunk egymással, időt veszítettünk, és azt gondolom, ez nem fordulhat elő a továbbiakban.”

„Egyszerűen nem pazarolhatjuk az időt erre – főleg a bajnokság ezen szakaszában, amikor a gumiknak ilyen komoly szerep jut, mert az abroncsokat is pocsékoltuk. Szóval sokkal rugalmasabban kell küzdenünk egymással.”

„Hálásak vagyunk, hogy egy olyan csapatnál lehetünk, mint a McLaren, ahol engednek minket küzdeni egymással – viszont jobban kell tisztelnünk egymást.”

Pérez elmondta, örömmel ült le a csapat többi tagjával, hogy megbeszélje a történteket, fontos ugyanis, hogy nyitottak legyenek egymásra.

„Megbeszéltük a dolgot, Jenson és én elnézést kértünk a csapattól. Túl agresszívek voltunk, és közel kerültünk ahhoz, hogy összeütközzünk. Ezt a beszélgetést főleg azért iktattuk be, hogy tisztázzuk a dolgot, hogy elmondjuk mindent, ami zajlott kettőnk között, és tisztázzuk a kapcsolatunkat.”

„Most közösen kell kijönnünk egy nehéz helyzetből, egyszerűen ugyanis nem vagyunk elég gyorsak. Szorosan együtt kell dolgoznunk. Szóval a Sammel [Michael – sportigazgató] és Martinnal [Whitmarsh – csapatfőnök] folytatott beszélgetésnek köszönhetően továbbra is sikerült megtartani az erős kapcsolatot, és továbbra is egyben van a csapat ahhoz, hogy kilábaljon a nehéz időszakból.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek