Perez már nem álmodozik a Ferrariról

Fotó: Racing Point
Fotó: Racing Point
Sergio Perez, a Racing Point versenyzője teljesen elkötelezett jelenlegi csapata iránt, és bízik benne, hogy az F1-es középmezőny élére állhatnak idén.

Kicsit bizonytalan a jelenlegi erőviszonyokat illetően, azonban Perez biztos benne, hogy a Racing Point a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig rengeteget fog fejlődni és nagy előrelépéseket fog tenni. 

„Nem mi vagyunk a leggyorsabbak a középmezőnyben, de nem is a leglassabbak” – nyilatkozta Perez a spanyol Marca című lapnak. „A cél egyértelműen az, hogy negyedikek legyünk a konstruktőrök bajnokságában, és amit látok, az alapján tartom magam ehhez.”

„Minden készen áll arra, hogy nagy fejlesztések legyenek az autón Melbourne-ben. Az a célunk, hogy összemérhessük magunkat a középmezőny leggyorsabbjaival.”

Perez jelenleg nagyon elkötelezett a Racing Point mellett, és már nem tekint a Ferrarira úgy, mint a lehetséges jövőbeli csapata. A kérdésre, eszébe jut-e még egy esetleges Ferrari-ülés, Perez így felelt: 

„Változtak az idők, és a célom az, hogy ezt a csapatot kísérjem a következő lépcsőfokig. Teljesen belevonódtam ebbe a projektbe, azt hiszem, remek időszakon megyünk keresztül és remek dolgokat tudunk véghezvinni.”

A mexikói pilóta elmondta, szerinte izgalmas szezon lesz az idei, hiszen az eddig látottak alapján sűrű lesz a középmezőny. 

„Arra számítottam, hogy lesznek szakadékok, de nagyon szoros a mezőny az idei szezonban. Az Alfa Romeo is versenyképes lesz, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy mindenki előtt fogunk maradni.”  

 

Kapcsolódó cikkek

Stroll: Végre egy versenyautó!

Lance Stroll, a Racing Point pilótája nagyon elégedett a 2019-es F1-es szezon első versenyével, miután rögtön a szezonnyitón pontot szerzett.

Megvan az F1-es szezon első büntetése

Pénteken az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseivel megkezdődött a 2019-es F1-es szezon, amelynek első napján rögtön ki is osztották az év első büntetését.

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 2. nap

A második napot töltötték el Barcelonában kedden a Forma-1 csapatai. A tesztnapot a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc zárta az élen. Mutatjuk a nap legjobb fotóit!

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek