Verstappen vs. Ocon

Perez már unja a jövőjével kapcsolatos kérdéseket

Fotó: Force India
Fotó: Force India

A Racing Point Force India csapata Monzában is folytatta a remek szereplést, és Sergio Perez megnyerte az első szabadedzést, habár az időjárási körülmények miatt nem a valós erőviszonyokat mutatja az eredménytáblázat.

Az istálló nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt hetekben, azonban a csapat Belgiumban is bizonyított, és Perez az 5., Esteban Ocon pedig a 6. helyen ért célba. Az jól látszik, hogy az istálló folyamatosan fejlődik, és habár sokáig úgy tűnt, hogy a Renault a középmezőny legerősebb csapata, a Haas és a Force India is felzárkózott hozzájuk.

Miután a csapat a nyári szünetben tulajdonosváltáson ment keresztül, eddig megszerzett pontjaikat elveszítették, ám Belgiumban 18 pontot szereztek, ezzel megkezdték a felzárkózást a középmezőnyre.

Perez az Olasz Nagydíj pénteken elmondta, a mai nap jól alakult számukra, és bíznak benne, hogy a szezon további részében is megmutathatják, hogy számolni kell velük – egyértelmű céljuk, hogy felzárkózzanak a középmezőnyhöz, és közvetlenül a negyedik helyen, a Red Bull mögött zárják a bajnokságot.

„Jó nap volt, elég jól ment a körülmények ellenére. Ha esni fog, ha száraz lesz, felkészültünk a vasárnapra” – nyilatkozta Perez, aki megnyerte az első szabadedzést. „A holnap nehéz lesz, tökéletesen kell teljesítenünk. De azt hiszem, erősek lehetünk, szóval nagyon várom már. Célunk, hogy annyi pontot szerezzünk a hétvégén, amennyit csak lehet – mindkét autóval.”

„A szezon első fele nem volt egyszerű számunkra mostanáig – a csapat viszont fantasztikus munkát végzett. Mi egyre jobbak és jobbak leszünk.”

Célunk, hogy negyedikként végezzünk a konstruktőrök között, nem követem a tabellát, de soha nem akarunk pontokat veszíteni. A szezon hátralévő része nagyon nehéz lesz, Szingapúr is, de mindegyik futam. Továbbra is szem előtt kell tartanunk a célunkat, és folytatnunk kell a munkát.”

Perez hozzátette, a hétvégén a Haas és a Renault legyőzése lehet reális cél számukra.

„A Red Bull túl messze van. Az élmezőny után a legjobbak akarunk lenni, és erre koncentrálunk. Úgy gondolom, ezen a hétvégén a Haas és a Renault lesz a legközelebb, de a Sauber is erősnek tűnik, szóval meglátjuk.”

A sajtótájékoztatón a mexikóit természetesen azzal kapcsolatban is megkérdezték, hogy hogyan alakul a jövője, vagyis 2019-ben is a csapatnál versenyez-e majd – a hírek szerint Lance Stroll mellett.

„Remélem, hogy hamarosan megszületik a döntés ezzel kapcsolatban, mert szeretném már elkerülni ezeket a kérdéseket” – zárta rövidre Perez.

 

Kapcsolódó cikkek

Perez már nem álmodozik a Ferrariról

Sergio Perez, a Racing Point versenyzője teljesen elkötelezett jelenlegi csapata iránt, és bízik benne, hogy az F1-es középmezőny élére állhatnak idén.

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Friss hírek