Perez: Nagy nyomás lesz Oconon 2018-ban - F1VILÁG.HU

Perez: Nagy nyomás lesz Oconon 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: Sahara Force India

Azok után, hogy 2017-ben igazán meggyőző idényt produkált, Esteban Oconon komoly nyomás lesz az előttünk álló idényben – mondja csapattársa, Sergio Perez.

Ocon tavaly csatlakozott a Force India csapatához, ezt megelőzően csupán 9 F1-es versenyen ült rajthoz a Manor színeiben.

A francia tehetség első teljes idényében a 20 versenyen 18 alkalommal pontot szerzett, és csupán 13 egységgel gyűjtött kevesebbet, mint jóval rutinosabb csapattársa, Sergio Perez.

„Ocon legyőzése a legfőbb célom 2018-ban” – mondta Perez. „A nyomás most rajta van, mert második évében már mindenki nagy dolgokat vár majd tőle.”

„Szerintem megint nagyon szoros küzdelem lesz.”

Perez elismeri, lenyűgözte őt csapattársa teljesítménye – a mexikói szerint a komoly felkészülés kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a francia rögtön fel tudja venni a tempót.

„Kétségkívül nagyra tartom Estebant. Rengeteg tehetséggel van megáldva, és sok tapasztalata van. Nagyon jól felkészülten érkezett meg a Forma-1-be. Már ekkor nagyon érett volt, komoly tudással rendelkezett, szóval rögtön jó volt a tempója.”

„Egyértelműen remek munkát végzett. Nem titok, hogy kiváló versenyző, a jövő egyik ígérete. Vezetési stílusa nagyon hasonlít Nicóéhoz [Hülkenberg – Perez korábbi csapattársa – a szerk.].”

Hirdetés

Perez azt mondja, akkor került némi hátrányba Oconnal szemben, amikor a Force India a tavalyi Szingapúri Nagydíjon bevetette új fejlesztési csomagját.

„Vittünk néhány fejlesztést, és ezekhez állítottuk be az autót – nem nagyon volt meg az egyensúly. Nem éreztem kényelmesen magam egy körön. Esteban pedig hirtelen nagyon erős lett az időmérőn, szóval ebben az időszakban sokat küszködtem.”

„De örülök, hogy sikerült megoldanunk a problémát. Nagyon jól megértettük, hogy mi volt a gond. Szóval magabiztos vagyok, főleg az új szezon miatt – jó alapokkal rendelkezem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!