Pérez: Nagyon nehéz helyzetbe kerültem - F1VILÁG.HU

Pérez: Nagyon nehéz helyzetbe kerültem

HIRDETÉS

A McLaren Mercedestől az idény végén távozni kényszerülő Sergio Pérez elárulta, nagyon nehéz helyzetbe került, közel sem biztos ugyanis, hogy helyet tud találni magának a 2014-es Forma-1-es bajnokságra.


A McLaren Mercedestől az idény végén távozni kényszerülő Sergio Pérez elárulta, nagyon nehéz helyzetbe került, közel sem biztos ugyanis, hogy helyet tud találni magának a 2014-es Forma-1-es bajnokságra.

A mexikói tehetség szerdán jelentette be, a szezon végén távozik a patinás angol istállótól, helyét pedig vélhetően Kevin Magnussen veszi majd át, aki így jövőre bemutatkozhat a száguldó cirkuszban.

Pérez a Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetének (FOTA) szerdai, austini fórumán elárulta, nem számított arra, hogy a McLaren megválik tőle. A 23 esztendős tehetség ráadásul tudja, nagyon nehéz helyzetbe került.

„Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert rettentő későn hozták meg ezt a döntést” – sajnálkozott a McLaren versenyzője.

„De biztos vagyok abban, hogy karrierem szempontjából megtalálom a legjobb megoldást. Nem fogok a Forma-1-ben maradni csak azért, hogy itt legyek. Ha nem találom meg a legjobb opciót pályafutásom szempontjából, talán máshol is körülnézek.”

„A cél az, hogy valami jóra leljek, egy jó csapatra, mely megadja a lehetőséget arra, hogy versenyeket nyerjek.”

Pérez kifejtette, a McLaren vezérkarától nem kapott teljes magyarázatot arra, miért is kényszerül távozni.

„Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt mondhatom csak el, hogy soha nem volt esélyem a dolgok mélyére nézni. Nagyon későn született meg a döntés, ami miatt nehéz helyzetbe kerültem a jövőm szempontjából, de azt gondolom, a McLarennek megvannak a saját döntései, tudják, mit csinálnak, úgyhogy talán őket kellene megkérdezni erről.”

„Momentán nem sokat tudok – minden nagyon gyorsan történt az elmúlt pár napban.”

Hirdetés

Bár kétségkívül csalódott, Pérez elárulta, nagyon hálás a McLarennek azért, hogy lehetőséget adott számára 2013-ban.

„Természetesen nem erre számítottam, de ilyen az élet – néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember szeretné. Ha visszatekintek, azt gondolom, elmondhatom, hogy mindent megtettem. Megpróbáltam a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.”

„Talán a McLaren történetének legrosszabb évében érkeztem ide, de ilyen az élet. Előre kell tekintenem.”

„Még csak 23 éves vagyok, szóval előttem van minden, találnom kell egy másik utat, hogy elérjem a célom, ami továbbra is a világbajnoki cél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!