Verstappen vs. Ocon

Perez néhány éven belül bajnok lenne

Néhány éven belül már egy nagycsapat színeiben harcolna a világbajnoki címért a Sauber istálló ifjú tehetsége, Sergio Perez.


Néhány éven belül már egy nagycsapat színeiben harcolna a világbajnoki címért a Sauber istálló ifjú tehetsége, Sergio Perez.

A mexikói versenyző a Maláj Nagydíjon hívta fel magára még jobban a figyelmet, amikor Fernando Alonso mögött másodikként ért célba az esős futamon.

Sokak szerint Pereznek jó esélye van arra, hogy jövőre a ferraris Felipe Massát váltsa majd – ráadásul az is megkönnyítheti dolgát, hogy az olaszok tehetségkutató programjából került ki.

„A jövőbeli célom, hogy egy nagycsapatnál versenyezzek és győzelmekért harcoljak” – mondta magabiztosan a Sauber versenyzője.

„A legfontosabb dolog, hogy legyen egy olyan autóm, mely megadja a lehetőséget a futamgyőzelmekre.”

A sepangi esős versenyen mutatott magabiztossága miatt Perezt máris többen hasonlították Ayrton Sennához, aki három világbajnoki elsőségig jutott a Forma-1-ben.

A mexikói – habár jól esik neki az összehasonlítás – úgy érzi, még sokat kell tennie azért, hogy megérdemelje a dicsőítő szavakat.

„Büszke vagyok arra, hogy néhányan olyasvalakivel hasonlítanak össze, mint Senna, de még sok dolgot véghez kell vinnem karrierem során, hogy megérdemeljem ezeket.”

„Őszintén hiszem, hogy két-három éven belül a világbajnoki címért harcolhatok majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

Friss hírek