Perez nem akart visszatérni a McLarenhez

Fotó: Force India
Sergio Perez (MEX) Racing Point Force India F1 Team in the FIA Press Conference. Italian Grand Prix, Thursday 30th August 2018. Monza Italy.

A Force India versenyzője, Sergio Perez elárulta, tárgyalt a McLaren csapatával a 2019-es évről, de soha nem fontolgatta komolyan, hogy visszatér ahhoz a csapathoz, mely 2013-ban kirúgta őt.

A mexikói versenyző korábban a Ferrari juniorversenyzője volt, de aztán távozott a maranellóiak kötelékéből, hogy a McLarennél folytassa pályafutását.

Perez 1 évet töltött el a wokingiaknál, a csapat azonban 2013 végén megvált tőle, hogy Kevin Magnussent ültesse a helyére, akitől azóta már szintén elköszönt a csapat.

Perez a Force Indiához került, és bár jó eséllyel marad jövőre is, a rutinos versenyző elárulta, tárgyalt a McLarennel – de soha nem akart visszatérni Wokingba.

„Tárgyaltunk. Azt gondolom, akkor már már tudtam, mit csinálok. Nagyon érdekelték őket a terveim, de nem igazán volt mit hozzátenni, mert már kész terveim voltak.”

„Nagyon elégedett vagyok a saját helyzetemmel, és úgy hiszem, ez a legjobb lehetőség számomra. Egy napon az ember nagyon közel kerülhet egy topautóhoz, de a következő nap egy olyan helyzetben találja magát, hogy semmiféle ülése nincs. Semmit sem lehet biztosra venni.”

„Egy nagyszerű pozícióba kerültem a Force Indiával. Akkor érkeztem ide, amikor a csapat még nagyon kicsi volt, az egyik legkisebb a mezőnyben. Szerintem felnőttünk, és az elmúlt két szezon hihetetlenül jól alakult számunkra.”

A silverstone-i kiscsapat 2016-ban és 2017-ben a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mögött, és idén is jó úton haladt a hasonló eredmény elérése felé, ám a financiális problémák miatt új tulajdonosra volt szükség.

A Force India hivatalosan még nem jelentette be, hogy 2019-ben is Sergio Perez lesz a csapat egyik versenyzője, ám a mexikói jó eséllyel marad jelenlegi helyén.

„Ha nem egy Mercedesben, vagy egy Ferrariban ülsz, a Force Indiái a legvonzóbb ülés” – mondta Perez.

„Mindenkit megvertünk az elmúlt 2 évben. Sokat fejlődtem a csapattal, elégedett vagyok a terveimmel. Azt gondolom, ez egy jó hely a következő évekre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!