Pérez reméli, Verstappen válaszol a kritikusoknak - F1VILÁG.HU

Pérez reméli, Verstappen válaszol a kritikusoknak

HIRDETÉS

Sergio Pérez szerint a Toro Rosso újonnan született versenyzőjének, Max Verstappennek bíznia kell önmagában, és nem szabad, hogy a kora miatti médiafelhajtás túlzottan befolyásolja teljesítményét.


Sergio Pérez szerint a Toro Rosso újonnan született versenyzőjének, Max Verstappennek bíznia kell önmagában, és nem szabad, hogy a kora miatti médiafelhajtás túlzottan befolyásolja teljesítményét.

A holland versenyző jövőre mindössze 17 évesen mutatkozhat be a Forma-1-ben, emiatt pedig rengeteg kritika érte csapatát, a Toro Rossót, illetve tulajdonosát, a Red Bullt.

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy nyilatkozott, ez a valaha volt legrosszabb dolog, ami a királykategóriával történt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig 2016-tól 18 évre emelte a Forma-1-ben való szereplés minimális korhatárát.

Sergio Pérez, a Force India versenyzője azonban reméli, Verstappen helytáll majd, és válaszolni tud a kritikákra.

„A Red Bull látott valami különlegeset benne” – mondta a mexikói.

„Remek dolgokat hallottam róla, szóval érdekes lesz látni, egy ilyen fiatal srác mennyire tud megbirkózni a nyomással. Történelmet fog írni, az biztos. Ez a srác nagyon különleges kell, hogy legyen, hiszen komoly rekordot állít fel.”

„Ha az ember elég jó, a Red Bull pedig bizalmat szavaz neki, odaáll és versenyez, miért is ne tenné? Ez jó a sportnak és jó a rajongóknak is.”

„Nincs kikövezett út a Forma-1-be. Rengeteg versenyzőt láthattunk már – ott van például Kimi [Räikkönen], aki még nem is az F3-ban, hanem a Forma-Renault-ban versenyzett előtte –, aki rögtön beugorhatott a Forma-1-be.”

„A média az egy külső tényező, de a stratégiát, a gumikat, az üzemanyag-terhelések közti különbségeket csak az F1-ben lehet megtanulni, az F3-ban nem. Rengeteget kell tanulnia, de nem számít – ha elég jó vagy, megbirkózol velük!”

Hirdetés

Pérez F1-es debütálása előtt két évet töltött el az F3-ban, majd újabb két évet a GP2-ben, elmondása szerint azonban semmit nem profitált abból, hogy ilyen sok időt eltöltött különféle alsóbb kategóriákban.

„17 évesen megnyertem az F3-at, de ha visszatekintek, az jött jól igazán, hogy versenyezhettem komolyabb autókkal is, például GP2-esekkel. Sokat tanultam a stratégiáról, a kerékcserékről, ugyanakkor soha nem tudtam belefolyni egy F1-es csapat életébe. Márpedig ez segít abban, hogy az ember megértse az F1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!