Verstappen vs. Ocon

Pérez: Ricciardo remekül helytáll majd a Red Bullnál

A McLaren Mercedes ifjú titánja, Sergio Pérez úgy véli, Daniel Ricciardóra óriási nyomás nehezedik majd a következő szezonban, a Red Bullnál, ám a mexikói biztos benne, az ausztrál már jövőre nagyon versenyképes lesz.


A McLaren Mercedes ifjú titánja, Sergio Pérez úgy véli, Daniel Ricciardóra óriási nyomás nehezedik majd a következő szezonban, a Red Bullnál, ám a mexikói biztos benne, az ausztrál már jövőre nagyon versenyképes lesz.

Ricciardo a szezon végén távozó Mark Webber helyét veszi át az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, és bár idei szereplésével bizonyította, megérdemli a lehetőséget, sokan kételkednek abban, hogy képes lesz harcba szállni csapattársával, Sebastian Vettellel.

Pérez azonban úgy véli, ha Ricciardo meg tud birkózni a nyomással 2014-ben, veszélyt jelent majd világbajnok márkatársára is.

„Azt gondolom, fontos, hogy megfelelő attitűddel érkezzen meg a csapathoz” – mondta a McLaren versenyzője. „Jól ismerem Danielt, jó barátságban vagyunk, és azt hiszem, megfelelő habitussal rendelkezik, szóval megbirkózik majd a helyzettel.”

„Szerintem remekül teljesít majd, arra számítok, hogy már kezdettől fogva harcra kész lesz. Beletelik néhány versenybe, amíg elkapja a fonalat, de ha a Red Bull következetesen jó autót ad alá, tartani tudja majd Sebastian tempóját.”

„Jelentősen megnő majd a nyomás, egy olyan csapatnál, mint a McLaren, vagy a Red Bull, mindig óriási nyomás nehezedik az ember vállára.”

„Az kétségtelen, hogy nehezebb dolga lesz, mint a Toro Rossónál, vagy mint nekem, a Saubernél. De azt gondolom, versenyzőként az embernek arra kell fókuszálnia, hogy 100 százalékos teljesítményt nyújtson.”

„Ha nem tudod kezelni a nyomást, amikor egy nagycsapathoz szerződsz, nem leszel sikeres, és csak egy pár évig fogsz kitartani, amíg valaki más meg nem érkezik. Szóval azt hiszem, fontos, hogy az ember jól felkészítse magát, és egyszerűen csak a tőle telhető legjobbat nyújtsa.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek