Perez: Sok munka vár még rám - F1VILÁG.HU

Perez: Sok munka vár még rám

HIRDETÉS

Sergio Perez a McLaren újdonsült versenyzője csapattársával, Jenson Buttonnal együtt ránthatta le a leplet az új MP4-28-as versenygépről.


Sergio Perez a McLaren újdonsült versenyzője csapattársával, Jenson Buttonnal együtt ránthatta le a leplet az új MP4-28-as versenygépről.

Perez elmondta, nagyon büszke rá, hogy a McLaren őt választotta Lewis Hamilton utódjaként, így mindent meg fog tenni azért, hogy megfelelően felkészüljön a szezonra, és 2013-ban olyan teljesítményt nyújtson, amilyet a csapat elvár tőle.

„Keményen dolgoztam az új csapatommal, hogy mindent megfelelően előkészítsünk a 2013-as szezonra. Hihetetlen számomra, hogy a Vodafone McLaren Mercedes versenyzője lehetek. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy meredek út áll előttem” – nyilatkozta Perez.

Habár Perez már néhány hete együtt dolgozik a McLarennel, elmondása szerint még mindig rengeteg feladat áll előtte a tesztek kezdetéig.

„Intenzív heteken vagyok túl, hozzászoktam a csapathoz, találkoztam a mérnökökkel és a szerelőkkel, a munka más módjait is megtanultam. Természetesen még tanulmányoznom kell a vadonatúj autómat is – ez hat nappal a teszt előtt nagy kihívást jelent.”

A mexikói versenyző biztos benne, hogy egy kis időre lesz szüksége ahhoz, hogy hozzászokjon az új versenyautóhoz, valamint ahhoz is, hogy megfelelően együtt tudjon dolgozni a mérnökökkel.

„Izgalmas heteknek nézek elébe. Habár már két éve a Forma-1-ben versenyzek, minden autó különböző, és kell egy kis idő az átálláshoz. Először is meg kell ismerkednem a McLaren karakterisztikájával, másodszor pedig meg kell tapasztalnom, hogy tudok a legjobban együtt dolgozni a mérnökeimmel ahhoz, hogy a versenyzői stílusomnak megfelelően állítsák be az autót.”

„Még sok dolog van hátra, de magabiztos vagyok, és készen állok rá, hogy néhány héten belül Ausztráliában versenyezzek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!