Perez szerint problémásak az új abroncsok - F1VILÁG.HU

Perez szerint problémásak az új abroncsok

HIRDETÉS

A Pirelli abroncsaira panaszkodott a szerdai tesztnapot követően a McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez.


A Pirelli abroncsaira panaszkodott a szerdai tesztnapot követően a McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez.

A mexikói tehetség két napot tölthetett el az MP4-28-as versenyautó volánja mögött Barcelonában, és bár az élen zárta a szerdai gyakorlást, úgy érzi, az abroncsok komoly problémákat okozhatnak a szezon első versenyén.

Perez az elmúlt években köztudottan remek gumikímélő hírében állt, az előszezoni teszteken azonban számára is komoly gondot okoz a túlzott elhasználódás.

„Nagyon súlyos a helyzet. Óriási meglepetés. A téli teszteken általában nagyon kopnak a gumik, de nem ennyire. Remélem, hogy javul a helyzet, mert ha Melbourne-ben is így állunk majd, akkor a versenyen hét, vagy akár tíz kerékcserére is szükség lesz” – mondta a 23 éves pilóta.

Pérez hozzátette, magával az autóval elégedett, és úgy érzi, egyre jobban a saját vezetési stílusához igazítja.

„Pozitívan összegezném a dolgokat. A szerdai egy fontos nap volt – sok kilométert megtettünk, és sikerült teljesítenünk a programot, szóval ebből a szempontból elégedett vagyok. Ugyanakkor még sok munka vár ránk a melbourne-i hétvégéig.”

„Egyelőre magunkra fókuszálunk. Hogy hol állunk jelenleg, azt még nem tudjuk. Az autó alapjai jók, de ezeken az alapokon Melbourne-ig még javítanunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!