Pérez támogatja a dupla pontozást - F1VILÁG.HU

Pérez támogatja a dupla pontozást

HIRDETÉS

A Force India újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Pérez elárulta, szerinte jó ötlet, hogy a 2014-es szezon utolsó versenyén dupla pontokat kapnak majd a versenyzők.


A Force India újonnan szerződtetett versenyzője, Sergio Pérez elárulta, szerinte jó ötlet, hogy a 2014-es szezon utolsó versenyén dupla pontokat kapnak majd a versenyzők.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) által hétfőn elfogadott javaslatot már a Sportszabályzatba is beiktatták, így jövőre az Abu Dhabi Nagydíjon kétszer annyi pontot osztanak majd ki, mint az összes többi versenyen.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a győzelemért 25 helyett 50, a második helyért 18 helyett 36, míg a harmadik pozícióért 15 helyett 30 pont jár majd, és így tovább lefelé, egészen a tizedik helyig.

Az FIA a szabályváltoztatással azt szeretné elérni, hogy egészen az idény végéig kiélezett maradjon a küzdelem, és bár sokan szkeptikusak az ötlettel kapcsolatban, Sergio Pérez kíváncsian várja, milyen hatása lesz az újításnak.

„Én támogatom, szerintem izgalmasabbá teszi majd a dolgokat” – mondta a 23 esztendős mexikói, kinek szerződtetését csütörtökön jelentette be a Force India csapata.

„Persze ellened is szólhat, ugyanakkor melletted is. Majd meglátjuk, hogy alakul az idény, de szerintem sok izgalom lesz majd az utolsó versenyen. Pozitívum lesz, hogy dupla annyi pontot kapunk, érdekesebbé válik a bajnokság vége úgy a konstruktőri, mint az egyéni pontvadászatot tekintve.”

Pérez egyébként egy több évre szóló megállapodást írt alá a Force India csapatával, miután november közepén kiderült, nem tarthatja meg ülését a McLarennél 2014-re.

„Nagyon hálás vagyok azért a lehetőségért, amit a McLarentől kaptam, de sajnos egyik fél számára sem igazán működött a dolog” – vallotta be a mexikói tehetség, kinek helyét a dán Kevin Magnussen veszi át a wokingi gárdánál.

„Sajnos rosszkor csatlakoztam az istállóhoz, de egyáltalán nem haragszom rájuk.”

Hirdetés

„Most egy nagyon fiatalos és sikerre éhes csapathoz csatlakozom, és a mezőny egyik legjobb versenyzője lesz a csapattársam. Nehéz heteken vagyok túl, hiszen tisztázni kellett a jövőmet, ami nem volt könnyű, de jó munkát végeztünk azért, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!