Verstappen vs. Ocon

Pérez tudja, javítania kell saját teljesítményén

A McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez bevallotta, ő maga sincs megelégedve idei teljesítményével, így mindent megtesz majd azért, hogy a bajnokság hátralévő versenyein meggyőzze a wokingi gárdát.


A McLaren Mercedes ifjú versenyzője, Sergio Pérez bevallotta, ő maga sincs megelégedve idei teljesítményével, így mindent megtesz majd azért, hogy a bajnokság hátralévő versenyein meggyőzze a wokingi gárdát.

Péreznek egyelőre még nincs érvényes szerződése a 2014-es idényre, noha Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke többször kifejtette már, vélhetően jövőre is a Pérez – Jenson Button párossal vágnak neki a küzdelmeknek.

A McLaren mexikói tehetsége – aki a tavaly a Saubertől szerződött a McLarenhez – idén mindössze 18 pontot gyűjtött eddig, míg csapattársa, Button neve mellett 48 egység szerepel.

Bár a patinás angol istálló rendkívül gyengén teljesít idén, Pérez tudja, neki sem sikerült eddig mindig a legtöbbet kihozni az autóból.

„Azt kell mondanom, egyáltalán nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel” – fogalmazott az ifjú tehetség az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott interjújában.

„Az autóval nehéz dolgunk van idén, még mindig csak ismerkedünk a versenygéppel, ez pedig megnehezíti a helyzetet.”

„Most hetedik voltam a harmadik edzésen, jónak tűnt a helyzet, aztán elindultunk egy kicsit a rossz irányba, veszítettünk két tizedet, és csak tizennegyedik lettem.”

„Papíron az idényem rosszabbnak tűnik, mint a sebességet tekintve, de pontosan tudom, hogy javítanom kell, és dolgozom is ezen, mert amint jó autónk lesz, minden részletnek össze kell állnia.”

„Bár az autó most nem teljesít jól, de így sem sikerült minden alkalommal maximalizálnunk a részleteket.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek