Perez tudja, nem lesz könnyű dolga első F1-es futamán

Izgatottan várja forma-1-es bemutatkozását a Sauber istálló mexikói tehetsége, Sergio Perez.


Izgatottan várja forma-1-es bemutatkozását a Sauber istálló mexikói tehetsége, Sergio Perez.

A fiatal versenyző Kamui Kobayashi csapattársaként debütálhat a királykategóriában, és noha tisztában van azzal, hogy nehéz dolga lesz, eredményes szereplést vár.

Perez a Sauber által kiadott futamelőzetesben elmondta, nagyon sajnálja a Japánban történt környezeti katasztrófa áldozatait, és minden jót kíván a tragédia átvészeléséhez.

„Kétségtelen, hogy én magam is nagyon aggódom a Japánban élő emberek miatt, így a legjobbakat kívánom nekik” – kezdte nyilatkozatát az újonc versenyző.

„Ugyanakkor részemről egy álom válik valóra hamarosan. Évek óta arról álmodtam, hogy első forma-1-es versenyemet teljesítem, és ez most valóra válik. Nagyon izgatott vagyok és alig várom már. Egy olyan hétvége vár rám, ahol nagyon gyorsan kell hozzászoknom rengeteg mindenhez – a pályához, ami új lesz számomra, valamint egy versenyhétvége minden aspektusához, kezdve a szabadedzéstől az időmérőig és a versenyig.”

Perez elmondta, jól ismeri már a melbourne-i versenypálya vonalvezetését, ám egyelőre fogalma sincs arról, milyen lesz 23 autó ellen versenyezni éles körülmények közepette.

„Egyszerűen egyelőre elképzelhetetlen számomra, hogy milyen lehet, amikor kialszanak a lámpák, de már alig várom. Soha nem voltam még Ausztráliában ezelőtt. Természetesen már ismerem a vonalvezetést és egyéb dolgokat. Tudom, hogy kemény pálya, nagy kihívást jelent és nem könnyű megtalálni a határokat, szóval nehéz dolgom lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!