Perezt meglepte időmérős remeklése - F1VILÁG.HU

Perezt meglepte időmérős remeklése

HIRDETÉS

Sergio Perez bevallotta, hogy magát is meglepte időmérőn mutatott teljesítménye, ugyanis nem gondolt arra, hogy az első tízben végezhet.


Sergio Perez bevallotta, hogy magát is meglepte időmérőn mutatott teljesítménye, ugyanis nem gondolt arra, hogy az első tízben végezhet.

A Sauber istálló mexikói pilótája a negyedik sorból, Kimi Räikkönen mellől, a nyolcadik pozícióból várhatja az Indiai Nagydíj rajtját.

Mindezt azután érte el, hogy még a hétvégi indulása is kérdéses volt pénteken, hiszen csúnyán megfázott, így az első szabadedzést ki is kellett hagynia.

„A mai eredmény egy kellemes meglepetés, kemény munka gyümölcse” – mondta Perez. „Személy szerint nagyon boldog vagyok a nyolcadik helynek, és örülök a csapat sikerének.”

„A srácok fantasztikusan dolgoztak, hogy jobbá tegyék az autót, miután pénteken eléggé szenvedtünk. Azt gondolom, hogy a Q2-ben sikerült egy tökéletes kört futnom. A Q3-ban már nem volt olyan jó, de még mindig rendben volt.”

„Motiváltan várom a vasárnapi megmérettetést, és minél több pontot szeretnék szerezni.”

Perez csapattársa, Kamui Kobayashi már nem volt ennyire boldog, a japán pilóta ugyanis már a második etapban kiesett és csak a 17. helyen végzett.

„Bosszantó a helyzet” – magyarázta. „Az autó teljesítménye jobb, mint korábban volt, azonban a Q2 vége nagyon rosszul sikerült. Úgy döntöttem, hogy csak egy körre elegendő üzemanyagot vételezek, aztán hibát követtünk el a beállítások terén, ami miatt a fékzónában teljesen elment az autó egyensúlya.”

„Aztán már nem volt még egy lehetőségem, mert nem volt elég üzemanyag az autómban, így a legjobb időmet használt lágy gumikon értem el, nem volt már esélyem feltetetni a friss abroncsokat, amikkel nyilvánvalóan sokkal eredményesebb lehettem volna.”

Hirdetés

„Azonban holnap mindent ki kell hoznunk a gumikból, amik még rendelkezésünkre állnak, illetve az előzési zónákban előznünk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!