Verstappen vs. Ocon

Perezt nem zavarta össze a McLaren

Sergio Perez elmondta, hogy csakis a jelenlegi szezonra koncentrál és egy cseppet sem zavarta meg az a tény, hogy bejelentésre került: ő veszi át a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyét a McLarennél a következő idényben.


Sergio Perez elmondta, hogy csakis a jelenlegi szezonra koncentrál és egy cseppet sem zavarta meg az a tény, hogy bejelentésre került: ő veszi át a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyét a McLarennél a következő idényben.

A Sauber 22 éves pilótáját komolyan kritizálta Hamilton, aki egyszerűen őrültnek nevezte kollégáját, miután először egy merész manőverrel elment mellette Japánban, majd a kiállások után szintén megpróbálkozott az előzéssel, akkor viszont kicsúszott és a kavicságyban ragadt.

Arra a kérdésre, hogy érez-e bármilyen extra nyomást magán, Perez így felelt: „Egyáltalán nem. Inkább nyugodtabb lettem most, hogy a jövőm tisztázva van, és csakis a jelenlegi csapatomra koncentrálok.”

„Egyelőre nem gondolok a McLarenre. Az idei bajnokság van a fókuszban, célom az, hogy minél jobb helyezéseket szerezzek a szezon hátralévő versenyein, majd csak az utolsó futam utolsó köre után kezdek el a McLarenen agyalni.”

„Hibáztam Japánban, de továbbléptem. Az pedig teljesen normális, hogy kritikákat kapsz, mikor hibát vétesz.”

Perez azt is elárulta, hogy a Sauber legfőbb célja jelen pillanatban az, hogy megelőzze a Mercedest a konstruktőrök versenyében, jóllehet a következő versenyhelyszínek, papírforma szerint nem igazán kedveznek majd a C31-es versenygépnek.

„A következő versenyeken nem számítok arra, hogy kimagasló eredményeket érünk el, de minden egyes futamon értékes pontokat szerezhetünk” – folytatta. „Célunk az, hogy megelőzzük a Mercedest, és ha egy jó hétvégénk lesz, akkor ezt sikerrel vehetjük.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek