Verstappen vs. Ocon

Petíció Räikkönen megtartásáért: Eddig 76 ezer aláíró!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Hétfő délutánig több mint 75 ezren írták alá azt a petíciót, mellyel a Ferrari rajongói azt szeretnék elérni, az olasz istálló hosszabbítsa meg Kimi Räikkönen szerződését 2019-re.

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Ferrari a következő idényben már nem tart igényt Räikkönen szolgálataira: a finn helyére Charles Leclerc kerülhet, ezzel pedig a 2007-es év világbajnoka vélhetően távozik a Forma-1-ből.

Hivatalos bejelentés mindazonáltal még nem történt, a rajongók pedig egy internetes petícióval szeretnék meggyőzni a Ferrari vezetését arról, hibáznak, ha elküldik Räikkönent.

A dokumentumot eddig több mint 76 ezren „írták alá”.

A petíciót létrehozó Christy John azzal érvel, a Ferrarinak, illetve Sebastian Vettelnek szüksége van Räikkönenre, hogy „megmaradjon az egyensúly a csapaton belül”.

Az F1VILÁG nemrég Olvasóit is megkérdezte arról, szívesen látnák-e Räikkönent jövőre is a Ferrarinál. Íme az eredmény:

A Ferrari helyében megtartanád Räikkönent 2019-re?

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek