Petrov a Pirelli tesztpilótája lehet - F1VILÁG.HU

Petrov a Pirelli tesztpilótája lehet

HIRDETÉS

Amennyiben nem lehet ott a Forma-1-es rajtrácson 2012-ben, úgy könnyen elképzelhető, hogy a Pirelli tesztpilótájaként folytatja pályafutását Vitaly Petrov.


Amennyiben nem lehet ott a Forma-1-es rajtrácson 2012-ben, úgy könnyen elképzelhető, hogy a Pirelli tesztpilótájaként folytatja pályafutását Vitaly Petrov.

A Lotus Renault GP volt versenyzője sajtóhírek szerint a Caterham alakulatával folytat tárgyalásokat, ahol a veterán – ám szerződéssel rendelkező – Jarno Trullit váltaná.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery a vállalat Abu Dhabiban megtartott szerdai sajtórendezvényén elárulta, ha az orosz nem tud helyet biztosítani magának, ők szívesen látják csapatukban.

„Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok” – fogalmazott a szakember az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva. „Mindig sok fejlesztési munka van a gumikkal, és szükségünk van egy olyan versenyzőre, aki versenytapasztalattal rendelkezik az előző évből.”

A Pirelli tesztpilótája jelenleg Lucas di Grassi, és úgy tűnik, a brazil versenyző a szezon első felében is az olaszokkal marad. A Forma-1 gumiszállítójának egyébként egyelőre nincsenek pontos tervei a tesztekre vonatkozóan, mivel az eddig használt Toyota versenyautó idejétmúlttá vált, így a Pirellinek szüksége lenne egy újabb konstrukcióra.

„Lesz egy találkozónk az F1 Bizottsággal február végén, melytől azt várjuk, hogy sikerül megoldást találnunk erre a problémára, és a Pirellinek lehetősége lesz elvégezni tervezett tesztjeit” – mondta Hembery.

„Senki sem fogja megköszönni nekünk, ha nem tudunk tesztelni, mert nincs megfelelő autónk, viszont olyan megoldást kell találnunk, ami úgy a Pirellinek, mint a Forma-1-nek is megfelelő.”

„Ebben a sportban az emberek mindig attól tartanak, hogy egy csapat előnybe kerül másokkal szemben, de mivel mindenki ugyanazt, a McLarentől származó elektronikát használja, mindenki ugyanazokhoz az adatokhoz férhet hozzá. Ez egy komplex terület, de végül is tennünk kell a dolgunkat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!