Petrov autót vált a Kínai Nagydíjra - F1VILÁG.HU

Petrov autót vált a Kínai Nagydíjra

HIRDETÉS

Vitaly Petrov visszatért ahhoz a versenygéphez, amivel a szezonnyitón a harmadik helyet szerezte meg, miután a múlt heti Maláj Nagydíjon megrongálódott autója.


Vitaly Petrov visszatért ahhoz a versenygéphez, amivel a szezonnyitón a harmadik helyet szerezte meg, miután a múlt heti Maláj Nagydíjon megrongálódott autója.

A Renault orosz versenyzője a biztos pontszerző helyeken körözött, mikor a futam vége felé járva elvesztette autója felett az uralmát, és kicsúszott. Bár úgy tűnt, hogy különösebb gond nélkül vissza tud térni a pályára, egy bukkanó megdobta, ami miatt komolyan megsérült versenygépe.

Petrov autóját éppen azért a csapatnak vissza kellett küldenie az európai bázisra, így azzal a kasztnival fog pályára gördülni a hétvégén, amivel a szezonnyitón versenyzett Melbourne-ben.

Az orosz versenyző egyértelműen az ideális íven maradt gumitörmeléket okolja a balesetért, amiben a szerencsének köszönhetően nem sérült meg.

„Rengeteg gumitörmelék volt a pályán, nem csak a piszkos részen, hanem az ideális íven is” – magyarázta Petrov. „A felvételeken jól látszik, hogy nem vettem szélesen a hetes ívet, még csak a kerékvetőt sem érintette.”

„A gumik egyszerűen felvették a törmeléket, alulkormányozottá vált az autóm. Nem akartam teljesen kinyírni az első gumikat, így inkább kiengedtem az autót.”

„Miközben tartottam vissza a pályára, tudtam, hogy van egy bukkanó, de nem számítottam ekkora ugratásra.”

„Bár látszólag hatalmas volt az ugratás, és valóban az is volt, nem ütöttem meg magam, nem fáj semmim” – folytatta az orosz versenyző, akinek kormányrúdja eltörött az ugratás következtében, így autója irányíthatatlanná vált.

„Szerencsés voltam, mert az autó egyenesen haladt tovább, nem váltott irányt. Ha másképpen álltak volna a kerekek, akkor még nagyobb lett volna a becsapódás, így azt gondolom, hogy szerencsém volt Malajziában.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!