Petrov indulása nincs veszélyben Kanadában - F1VILÁG.HU

Petrov indulása nincs veszélyben Kanadában

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy napokkal ezelőtt még fájdalmai voltak monacói balesete után, Vitaly Petrov elmondta, hogy biztosan rajthoz állhat majd a hétvégi Kanadai Nagydíjon.


Annak ellenére, hogy napokkal ezelőtt még fájdalmai voltak monacói balesete után, Vitaly Petrov elmondta, hogy biztosan rajthoz állhat majd a hétvégi Kanadai Nagydíjon.

A Lotus Renault GP orosz versenyzője egy szerencsétlen balesetet szenvedett Monacóban.

Petrovot azonnal kórházba szállították, ahol lábfájdalmakra panaszkodott, ám hamar kiderült, hogy nincsen komolyabb baja, így semmi kétsége nincs afelől, hogy rajthoz fog tudni állni Kanadában.

„Fizikailag rendben vagyok, nincsenek már fájdalmaim” – mondta az orosz pilóta, aki azt is bevallotta, hogy elsőre attól tartott, hogy esetleg eltörött a lába az ütközéskor.

„Sokkal jobban érzem magam, mint a monacói verseny után. A bokám rendben van, éppen ezért semmi okom nincs arra, hogy azt gondoljam, hogy esetleg nem állhatok rajthoz Kanadában.”

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier elmondta, hogy nagy megkönnyebbülés számukra, hogy versenyzőjük rendben van, és nincsen veszélyben indulása Montrealban.

„Először is nagyon örültem annak, hogy olyan híreket hallottam felőle, hogy nincsen csonttörése, vagy repedése a baleset után” – mondta a szakember. „Azt követően egy kicsit csalódott voltam, hogy egy remek lehetőséget dobott el magától a pontszerzésre.”

„Vitaly kiváló pozícióban volt, és akár a harmadik-negyedik helyért is harcolhatott volna, így egyfajta elbukott lehetőségként éltük meg mindezt. Perszer az egészsége az első.”

“Azt is tudjuk, hogy az időmérő teljesítményünkön javítanunk kell, hogy jobbak lehessünk a versenyeken.”

Hirdetés

Boullier azt is hozzátette, hogy Petrov, és Sergio Perez monacói balesete is bizonyítja, hogy a jelenlegi forma-1-es autók minden eddiginél biztonságosabbak, azonban továbbra is azon kell lenniük, hogy javítsanak a pályák és a versenygépek biztonságán a sportágban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!