Petrov ismét megszorongatná az élcsapatokat - F1VILÁG.HU

Petrov ismét megszorongatná az élcsapatokat

HIRDETÉS

Vitaly Petrov a gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva a minap elárulta, bízik abban, hogy a hétvégi Maláj Nagydíjon ismét képesek lesznek az élmezőnyben harcolni.



A Lotus Renault GP versenyzője, Vitaly Petrov a gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva a minap elárulta, bízik abban, hogy a hétvégi Maláj Nagydíjon ismét képesek lesznek az élmezőnyben harcolni.

Az orosz tehetség számára kiválóan indult a szezon, hiszen Ausztráliában a hatodik rajtkockából indulva harmadikként futott be.

Petrov elmondta, habár valamelyest körvonalazódtak az erőviszonyok, pontos képet csak néhány verseny után kapunk majd.

„Most már pontosabb elképzelésünk van azt illetően, hogy állunk riválisainkkal szemben, viszont úgy vélem, várnunk kell még néhány versenyt, hogy lássuk a valós képet” – mondta Petrov, majd hozzátette, reméli, hogy képesek lesznek megszorongatni a Red Bull-t és a McLaren-Mercedest.

„Tudjuk, hogy a Red Bull és a McLaren nagyon erős, de remélhetőleg keményen meghajthatjuk őket. Nehéz megmondani. A nagy kérdést a gumik jelentik majd, mert nem igazán köröztünk magas hőmérsékletek közepette.”

Petrov elárulta, Sepangban újabb fejlesztéseket vonultatnak majd fel, és reméli, hogy az R31-es konstrukciónak fekszik majd a maláj versenypálya.

„Lesz néhány aerodinamikai újításunk Sepangra, amik segíteni fognak. Kedvelem a pályát, ami ugyanakkor nagyon nehéz a sok különböző típusú kanyar miatt, és nem könnyű megtalálni a megfelelő beállításokat.”

„Olyan autóra van szükséged, ami mindenhol tökéletesen működik: a gyors kanyarokban, a lassú kanyarokban és a féktávokon egyaránt. Véleményem szerint ez a helyszín egyike a legnehezebb pályáknak a különböző kanyarok miatt. Viszont mindig élveztem itt a versenyzést, és az embernek mindig fel kell készülnie az időjárásra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!