Petrov nem látja értelmét beszélni Alonsóval - F1VILÁG.HU

Petrov nem látja értelmét beszélni Alonsóval

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy Fernando Alonso csúnyán mutogatott neki a levezető körben, Vitaly Petrov nem látja szükségét beszélni a kétszeres világbajnokkal, aki nyilvánvalóan nagyon ideges volt a leintés után, amiért képtelen volt áthámozni magát a Renault orosz újoncán.


Annak ellenére, hogy Fernando Alonso csúnyán mutogatott neki a levezető körben, Vitaly Petrov nem látja szükségét beszélni a kétszeres világbajnokkal, aki nyilvánvalóan nagyon ideges volt a leintés után, amiért képtelen volt áthámozni magát a Renault orosz újoncán.

„Úgy gondolom, hogy mérges volt, szóval szerintem semmi okom arra, hogy most beszéljek vele erről a dologról” – mondta Petrov, aki szinte az egész versenyen maga mögött tartotta a bajnoki címért harcoló Alonsót, miután már az első körben, a biztonsági autós fázisban kiállt kötelező kerékcseréjére.

„Minden bizonnyal én is hasonló idegállapotban lennék, ha velem is ez történne. Az ő helyében én is nagyon ideges lettem volna, de szerintem magára vagy a csapatára kellene idegesnek lennie, mert talán rossz stratégiát választottak, vagy valami hasonló.”

A Ferrari és Alonso rajongói egy emberként szidták az orosz pilótát, amiért megakadályozta a spanyolt abban, hogy előrébb kerüljön a mezőnyben, és esélye legyen befutni a negyedik helyen, mellyel bebiztosította volna magának a bajnoki címet, Vettel győzelme esetén.

Petrov azonban elmondta, hogy nem bánja a történteket, hiszen csakis a saját dolgát végezte, a pozícióját védte, és Alonso egy eset kivételével egyszer sem került támadási pozícióba vele szemben, pedig elmondása szerint, ha keményebben támadja, nem kockáztatott volna egy esetleges balesetet, és elengedni.

„A saját versenyemet futottam” – magyarázta az újonc, aki nagy valószínűséggel megtarthatja vezetői ülését a Renault-nál a következő idényben. „Tettem a dolgomat, megpróbáltam a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és nem engedhetek el csak azért valakit, mert a világbajnoki címért harcol.”

„Emlékezzünk vissza a 2008-as szezonzáróra, mikor Sebastian Vettel (Lewis) Hamilton mögött volt (Brazíliában), és nem sokkal a vége előtt meg is előzte ellenfelét, aki emiatt majdnem elvesztette a világbajnoki címet. Szerencséje volt, hogy (Timo) Glock nagyon belassult a végén, és így egy helyet előrébb tudott lépni. Ő sem gondolt arra, hogy ki áll harcban a világbajnoki címért.”

„Szóval nem tettem semmit. Mindössze annyit csináltam, hogy keményen hajtottam. Csak a saját versenyemet futottam. Tudom, hogy a Ferrari gyorsabb nálunk a leszorítóerő miatt, de ezen a pályán nagyon nehéz előzni.”

„Ha elég közel került volna ahhoz, hogy agresszíven támadjon, akkor talán nem harcoltam volna túlságosan, mert nem akartam volna összeérni vele, mert a vb-címért harcol. Viszont csak egyszer került elég közel ahhoz, hogy támadjon.”

Hirdetés

„Normálisan védtem a pozíciómat, és vezettem körről-körre. Ettől az egy esettől eltekintve, nem volt több lehetősége az előzésre, hiszen ez a pálya nem arról híres, hogy tele lenne jobbnál jobb előzési ponttal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!