Petrov szerint a Renault remekelhet Montrealban - F1VILÁG.HU

Petrov szerint a Renault remekelhet Montrealban

HIRDETÉS

Ugyan a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai csak csütörtökön döntenek arról, hogy rajthoz állhat-e a hétvégi versenyen, a Renault orosz tehetsége, Vitaly Petrov értékes pontokat akar gyűjteni a Kanadai Nagydíjon.


Ugyan a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai csak csütörtökön döntenek arról, hogy rajthoz állhat-e a hétvégi versenyen, a Renault orosz tehetsége, Vitaly Petrov értékes pontokat akar gyűjteni a Kanadai Nagydíjon.

Petrov számára nehezen alakult a monacói hétvége: csak a tizedik rajthelyet szerezte meg a hercegségben, és noha a dolgok jól alakultak a versenyen, végül egy csúnya baleset miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

Az orosz versenyzőt bokasérüléssel szállították kórházba, ám elmondása szerint fizikailag teljesen jól érzi magát.

„Egészen az incidensig nagyon jól alakultak a dolgok, valójában fantasztikusan, ha figyelembe vesszük, hol végeztünk az időmérőn” – mondta Petrov, visszatekintve a Monacói Nagydíj hétvégéjére.

„Azt hiszem, a harmadik vagy negyedik helyen végezhettünk volna. A harmadikért talán nagyon meg kellett volna küzdeni, de a negyedik tényleg elérhető volt, a tempóm nem volt túl rossz, és a gumikra is vigyázni tudtam. Pastor [Maldonado] és Adrian [Sutil] lassúak voltak, nehéz volt őket megelőzni. Minden más a terv szerint ment, szóval kár érte, hogy nem tudtunk végül jó eredményt elérni.”

„Fizikailag rendben érzem magam, nincsenek problémáim. Jobban érzem magam, mint a monacói verseny után. A bokám rendben van, és nem látok semmi problémát a kanadai versenyzést illetően.”

Petrov hozzátette, habár nem versenyzett sokat a kanadai versenypályán, úgy érzi, a Renault autói jók lehetnek a hétvégén, így remek esélyeik vannak arra, hogy értékes pontokkal örvendeztessék meg szurkolóikat.

„Tavaly először versenyeztem ezen a pályán, tehát nem egy olyan helyszín, amit igazán jól ismerek. Nem könnyű verseny, mert az aszfalt elég szokatlan, és a Bridgestone abroncsai rendkívüli mértékben koptak. Reméljük, hogy más lesz a helyzet a Pirelli gumijaival, de majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, mert eddig minden versenyen elég komoly témát szolgáltattak az abroncsok.”

„A pályának vannak hosszú egyenesei, melyeknek köszönhetően lehetőségünk lesz megmutatni jó végsebességünket. Viszont vannak lassú kanyarok is, szóval fontos, hogy jól használjuk a fékeket, és óvjuk is közben a gumikat – tehát nagyon jól kell egyensúlyozni Montrealban.”

Hirdetés

„Mindenekelőtt el kell jutnunk a célig és értékes pontokat kell gyűjtenünk, mert tudjuk, hogy képesek vagyunk rá. Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy az autónk nagyon gyors, szóval minimálisra kell csökkenteni a hibák számát és jönni fognak az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!