Piquet célja, hogy jól végezze a dolgát - F1VILÁG.HU

Piquet célja, hogy jól végezze a dolgát

HIRDETÉS

Nelsinho Piquet az R28 mai bemutatóján elmondta, nincsenek konkrét céljai az idei évre, mindössze annyi a vágya, hogy a lehető legjobb munkát végezze debütáló évében a Forma-1-ben.

Nelsinho Piquet az R28 mai bemutatóján elmondta, nincsenek konkrét céljai az idei évre, mindössze annyi a vágya, hogy a lehető legjobb munkát végezze debütáló évében a Forma-1-ben.

A háromszoros világbajnok, Nelson Piquet fiat, aki a tavalyi évben a tesztpilótai feladatokat látta el a Renault-nál, idén Fernando Alonso mellett bizonyíthat a királykategóriában.

“A tavalyi évben megismertem a gyárban, a verseny-, illetve tesztcsapatban dolgozókat” – mondta Piquet az R28 mai bemutatóján Párizsban.

“Remek év volt. Minden jól működött, és versenyzői állást kaptam. Úgy érzem, sikeresek lehetünk az idei évben. Fernando hatalmas tapasztalattal rendelkezik, sokat tanulhatok tőle. A csapat két bajnoki címet nyert az elmúlt években, és ha egyszer megcsinálták, akkor ismét képesek lehetnek erre.”

Mikor céljairól kérdezték, Nelsinho a következőket felelte: “Célom az, hogy a legjobb tudásomat nyújtsam, minden attól függ, miként tudjuk továbbfejleszteni az autót. Ha az autó képes lesz harcba szállni a dobogós helyekért, akkor azokat célozom meg, ha a győzelemért, akkor az lesz a célom. Én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy jó évet teljesítsek.”

Piquet, aki Hamilton mögött a második helyen végzett a GP2-es bajnokságban még 2006-ban, elárulta, hogy rengeteg munka vár még rá a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig.

“Melbourne még messze van. Addig még nagyon sok dolgunk lesz, és most a következő tesztprogramra koncentrálok, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a nyitányra. A vezetés a legjobb felkészülés, folyamatosan tanulok, hogy készen álljak az első versenyre.”

“Célom az, hogy a maximumot kihozzam a rendelkezésemre álló csomagból, és jól végezzem a dolgom. Sokat kell még tanulnom, és egyáltalán nem becsülöm alá az előttem álló kihívásokat” – tette hozzá a kisebbik Piquet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!