Megosztás:

Pirelli: Átütő siker az új gumiszabály

Idén több opció áll a csapatok rendelkezésére a versenyeken.
Idén több opció áll a csapatok rendelkezésére a versenyeken. © Pirelli

Nagyon jót tett a Forma-1 küzdelmeinek az, hogy a királykategória csapatai idén már három gumikeverék közül választhatnak a versenyhétvégéken – vélekedik Paul Hembery.

A vasárnapi Ausztrál Nagydíjon igazán érdekes és kiszámíthatatlan taktikai küzdelemnek lehettek szemtanúi az F1 rajongói, melyből végül a Mercedes került ki győztesen.

A német istálló Nico Rosberg révén megnyerte a futamot, míg másodikként Lewis Hamilton futott be. A Mercedes ezzel legyűrte a futam első felében igencsak remek teljesítményt nyújtó Ferrarit.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery elárulta, nagyon tetszettek neki a Melbourne-ben látottak.

„A három keverék remekül működött, főleg, ha összehasonlítjuk a taktikai variációkat a korábbi szezonokban látottakkal” – mondta a szakember.

„Tavaly ezen a futamon mindenki egy kiállással tervezett, most viszont volt egy-, kettő- és háromkiállásos stratégia is. Szóval az új szabály ebből a szempontból átütő siker volt.”

Hembery szerint ráadásul ez a tendencia folytatódik majd a következő versenyhelyszíneken is.

„Az előnye annak, hogy három gumikeverék van, hogy a csapatok alkalmazkodni tudnak az egyes szituációkhoz. Ha például van egy gyenge időmérőt, vagy olyan helyzetben találod magad a futamon, hogy meg kell hozni egy stratégiai döntést – például a biztonsági autó vagy forgalom miatt –, akkor több opció közül választhatsz.”

„Szóval ebből a szempontból úgy tűnik, jól működik a dolog. Ha így folytatódik, akkor boldogan visszük ezt át 2017-re is.”

„Most úgy vélem, Bahreinben is érdekesen alakulhat a helyzet, és Kínában is érdekfeszítő versenyt láthatunk majd.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nem mondtak még le egy új időmérős szisztéma bevezetéséről a Forma-1 elöljárói, noha az Ausztrál...

Hozzászólások

( komment)