Pirelli: Értékes információkat gyűjtöttek a csapatok - F1VILÁG.HU

Pirelli: Értékes információkat gyűjtöttek a csapatok

HIRDETÉS

Körönként mintegy 1 másodpercnyi különbség lesz a Pirelli két gumikeveréke között a Hungaroringen – az olasz vállalat rendkívül kiélezett taktikai küzdelemre számít.


Körönként mintegy 1 másodpercnyi különbség lesz a Pirelli két gumikeveréke között a Hungaroringen – az olasz vállalat rendkívül kiélezett taktikai küzdelemre számít.

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója a közepes- és lágy gumikeverékekkel érkezik majd meg a Magyar Nagydíjra, a csapatok pedig először használják majd élesben azokat az új fejlesztésű abroncsokat, melyeket múlt héten, a fiatal versenyzők tesztjén már kipróbálhattak.

Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke elárulta, a háromnapos gyakorláson résztvevő csapatok hasznos információkat szereztek az elmúlt héten.

„Az új gumikat a silverstone-i fiatalok tesztjén próbálhatták ki a csapatok, és lehetőségük volt arra, hogy megfelelően beállítsák autóikat ezekhez az abroncsokhoz” – mondta a szakember.

„Most először vetik majd be élesben ezeket a gumikat, és miután az időmérő különösen fontos a Hungaroringen, a szabadedzéseknek komoly jelentősége lesz majd. Az előzés ezen a pályán soha nem egyszerű, szóval a csapatok a stratégiák révén megpróbálják majd optimalizálni lehetőségeiket, hogy pozíciókat nyerjenek. A közepes- és lágy keverékkel bőven lesz lehetőségük erre.”

Hembery kifejtette, a hétvégére várható óriási hőség szintén nagy kihívás elé állítja majd a Forma-1 mezőnyét.

„Magyarországon nagyon meleg lehet, és ez bizony komoly szerepet játszik majd a gumikopásban is. A kigyorsítás és a fékezés két kritikus szempont a Hungaroringen, így a csapatok olyan beállításokkal köröznek, melyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek.”

„Mivel az oldalirányú terhelés meglehetősen alacsony itt, gumiteljesítmény, nem pedig a tartósság lesz a korlátozó tényező, és ez nagyban múlik majd a csapatok által választott stratégiákon. A csapatok megpróbálják addig kihozni a legtöbbet a gumikból, ameddig csak lehet – a legújabb fejlesztésű gumik pedig segíthetik őket ebben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!