Verstappen vs. Ocon

Pirelli: Nem fog megismétlődni a silverstone-i dráma

Nem tulajdonított komoly jelentőséget Sebastian Vettel és Fernando Alonso pénteki defektjének a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.


Nem tulajdonított komoly jelentőséget Sebastian Vettel és Fernando Alonso pénteki defektjének a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

A vállalat motorsport-igazgatója, Paul Hembery újságíróknak nyilatkozva az edzésnap végén elárulta, mérnökeik alaposan végignézik majd a pályát a Fagnes lassítótól egészen a Paul Frere kanyarig, ahol a gumiproblémák felmerültek a Red Bull és a Ferrari esetében.

„A Red Bull esetében úgy tűnik, hogy valami egyszerűen kivágta a futófelületet” – mondta Hembery.

„A Ferrarin két elég világos lyuk található a futófelület tetején, szóval ki kell mennünk később és meg kell vizsgálnunk a pályát, hogy lássuk, mi történt a 13-as és 15-ös kanyar között.”

„Más gumikon is láttuk jeleket, kisebb vágásokat, szóval biztos, hogy van valami. De még nem tudom megmondani, mi. A Red Bullon valami beszorult a padlólemez és a gumi közé.”

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról faggatta, fennáll-e a veszélye annak, hogy a Silverstone-ban történtek megismétlődnek, a szakember így felelt: „Nem. Ez teljesen más.”

Hembery ezzel együtt elismerte, nem túl ideális a helyzet, hiszen a Pirellinek még válaszokat kell találnia arra, hogy mi is történt.

„Aggasztó ez a sportágra nézve, hiszen meg kell találnunk az okokat. Nem sokat tehetünk, de a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd, hogy kiderítsük, mi történt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Friss hírek