Megosztás:

A Pirelli reagált a Ferrari gumidrámájára

Vettelnek a verseny utolsó előtti körében kellett kiállnia kerékcserére.
Vettelnek a verseny utolsó előtti körében kellett kiállnia kerékcserére. © Scuderia Ferrari

Azonnali vizsgálatot kezdett a Pirelli a Brit Nagydíjat követően, miután mindkét Ferrarin problémák adódtak az abroncsokkal: a verseny vége előtt néhány körrel Kimi Räikkönennek és Sebastian Vettelnek is a bokszba kellett hajtania.

Räikkönen gumijával a 49. körben akadtak problémák, Vettel pedig egy körrel később kapott defektet. Az incidensek miatt a finn pilóta a 3., a német pedig a 7. helyre csúszott vissza.

A Pirelli azonnal vizsgálni kezdte a sérült abroncsokat, és egy szóvivőjük elmondta, eddig úgy tűnik, teljesen különböző okok vezettek a gumik meghibásodásához a két Ferrari esetében.

Räikkönen esetében a gumi futófelülete vált le, azonban a kerék nem kezdett ereszteni – Vettel abroncsa azonban defektes lett. A Pirelli vizsgálja, okozhatta-e az esetet az a kerékblokkolás, ami a Valtteri Bottasszal folytatott csata közben történt.

Vettel a futamot követően úgy nyilatkozott, semmilyen jele nem volt annak, hogy a gumik tönkrementek volna, csapattársát és őt is meglepetésként érték a problémák.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Habár az időmérő edzés után úgy érezte, messze elmaradtak a Ferrari és a Mercedes...

Hozzászólások

( komment)