Megosztás:

A Pirelli vizsgálódik: deformálódtak a gumik Spában

A Pirelli minél gyorsabban szeretne választ kapni a kérdéseire.
A Pirelli minél gyorsabban szeretne választ kapni a kérdéseire. © Williams F1 Team

A Pirelli bejelentette, vizsgálatot indított a Belga Nagydíj időmérő edzését követően, mivel olyat tapasztaltak az abroncsokkal kapcsolatban, amit eddig még soha.

Az időmérő edzésről készült lassított felvételek azt mutatták, hogy az utolsó sikánban az abroncsok futófelületén furcsa hullámok jelentek meg – a Pirellinél elmondták, eddig ilyet még nem láttak, így azonnal vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, szükséges-e intézkedéseket hozniuk a verseny előtt.

„Vizsgáljuk, hogy mik lehetnek ezek” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke. „Jelen pillanatban nem tudok sok mindent mondani, mert a csapatokkal együtt dolgozunk azon, hogy megértsük a dolgot.”

Isola hozzátette, a furcsa jelenséget a lassú kanyarokban tapasztalták, és az lehet az oka, hogy idén szélesebbek lettek az abroncsok, a tapadás pedig magasabb. A szakember hozzátette, igyekeznek minél gyorsabban választ adni arra is, hogy szükséges-e a csapatoknak bármiféle módosítást eszközölni a beállítások terén.

„Ha valamit megtudunk, akkor döntést tudunk hozni. Egyelőre nehéz megmondani, hogy szükség van-e bármilyen cselekedetre” – mondta Isola.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fernando Alonso jövője továbbra is bizonytalan a Forma-1-ben, azonban a spanyol pilóta elárulta...

Hozzászólások

( komment)