Próbál finomítani csomagján a Mercedes - F1VILÁG.HU

Próbál finomítani csomagján a Mercedes

HIRDETÉS

Alacsony leszorítóerejű csomagjának módosított változatával áll rajthoz a hétvégi Olasz Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata. A gárda egyáltalán nem elégedett a belgiumi teljesítménnyel.



Alacsony leszorítóerejű csomagjának módosított változatával áll rajthoz a hétvégi Olasz Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata.

A gárda csalódottan hagyta maga mögött a legutóbbi, belgiumi versenyhétvégét, a W04-es versenygépek versenytempójával ugyanis sem a versenyzők, sem a mérnökök nem voltak megelégedve.

A Mercedes abban bízott, képes lesz harcba szállni a Red Bullokkal Spában, Lewis Hamilton azonban egész egyszerűen nem talált megfelelő versenybeállításokat a hétvége során, így végül harmadikként zárt a futamon.

Miután a hétvégi Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai versenypálya a spáihoz hasonlóan kis leszorítóerőt igényel, a Mercedesnél éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy előrelépéseket tegyenek.

„Monzába a Spában pályára vitt alacsony leszorítóerejű csomag továbbfejlesztett változatával érkezünk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

„Reméljük, hogy előrelépést teszünk majd versenytempó tekintetében a belgiumi hétvégén megtanult leckéket követően.”

Ross Brawn csapatfőnök a Belga Nagydíj után úgy fogalmazott, a pontos okát még nem tudják a küszködésnek.

„Nem hinném, hogy sikerült megfelelően belőnünk az autót” – mondta a szakember. „Nem voltunk rosszak, de nem tűnt annyira kihegyezettnek a dolog, mint a legutóbbi néhány versenyen.”

Hirdetés

„Hogy ez a beállítási filozófia miatt volt-e, vagy azért, mert elvégeztünk bizonyos változtatásokat, azt még ki kell derítenünk.”

„Az aerodinamikai csomag tette a dolgát, de nem voltunk túl jók az első szektorban, és az Eau Rouge-ban is gyengélkedtünk. Más gyors kanyarokban jó volt a versenygép tapadása, ami viszont némi előnyt jelentett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Próbál finomítani csomagján a Mercedes
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!