Problémásan indult a McLaren melbourne-i hétvégéje

Fotó: McLaren
Lando Norris, McLaren
A mezőny második felében zártak a McLaren versenyzői a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésen. A brit istálló versenyzői ennek ellenére bizakodók.

Carlos Sainz mindkét edzést a 14., újonc csapattársa, Lando Norris pedig a 18. helyen zárta.

A McLaren számára ígéretesen alakultak a téli tesztek, a pénteki, melbourne-i eredmények alapján azonban még sok munka vár az istállóra.

„Kissé komplikált napunk volt, volt néhány probléma a kasztnival és a motorral, ami hátráltatta a terveinket” – ismerte el Sainz.

„Viszont még így is értékes köröket tudtunk megtenni. Ott vagyunk a sűrűjében a többi csapattal, abban a középmezőnyben, melyről tudtuk, hogy nagyon szoros lesz.”

„Remélhetőleg meg tudjuk oldani a problémákat, és majd meglátjuk, mire megyünk holnap. Nem vagyunk messze a top 10-től, és még fejlődhetünk. Kétségkívül van még bennünk, de a többiekben is.”

„Érdekes nap lesz a szombati, és ez a nap lesz az, ami számít – az év első időmérője.”

A McLaren másik versenyzője, Lando Norris hozzátette, a második edzésre sikerült javítaniuk a versenyautón.

„Most már megvan az irány, hogy merre is szeretnénk elmenni a beállításokkal, és ami a legfontosabb, fejlődtünk. Az egész az apró előrelépésekről szól” – fogalmazott a brit újonc.

„Az első edzésen arra fókuszáltam, hogy megismerjem a pályát. Nem egy könnyű aszfaltcsík, nagyon hepehupás, könnyű elfékezni. A második gyakorláson már jóval magabiztosabb voltam.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!