Problémásan indult Räikkönenék hétvégéje - F1VILÁG.HU

Problémásan indult Räikkönenék hétvégéje

HIRDETÉS
Döcögősen indult a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj az Alfa Romeo csapata számára, a versenyzők azonban abban bíznak, a szombati időmérőn jó formában gurulhatnak pályára.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 19 to 22 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI

Kimi Räikkönent és Antonio Giovinazzit is műszaki gondok hátráltatták az első edzésen, így bőven volt mit bepótolniuk a villanyfénynél megtartott második tréningen.

Räikkönen végül a 16., Giovinazzi pedig a 14. legjobb idővel zárta a napot.

A 2007-es év világbajnoka, Räikkönen azt mondja, sok munka vár még rájuk a harmadik szabadedzésen, szombaton.

„Nehéz megmondani, hol is állunk, mivel az első edzésünk elég kusza volt” – fogalmazott a finn versenyző.

„Elvesztettük a teljes elektromos hajtást, és így a telemetriát is a garázsban, szóval majdnem egy órán át ott kellett ácsorognom, emiatt pedig értékes pályaidőt veszítettem.”

„A második edzésen próbáltunk felzárkózni és javultunk is, de még így is rengeteg munka vár ránk szombaton.”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Giovinazzi szoros küzdelmet jósol a szombati időmérőre.

„Nem volt valami könnyű nap, főleg, hogy veszítettünk némi pályaidőt az első edzésen. Végül azonban sikerült eredményes munkát végezni a második gyakorláson” – nyilatkozta a nap végén az olasz.

„Ahogy vártam, az autóban a körülmények nagyon kemények, tényleg érezni lehetett a magas páratartalmat, főleg a második szabadedzésen. A pálya egy igazi utcai pálya, elég hepehupás, és nehéz megtalálni a tapadást helyenként. De az edzés előrehaladtával egyre jobb lett a helyzet.”

Hirdetés

„Elég közel vagyunk riválisainkhoz a középmezőnyben, úgyhogy szoros lesz a küzdelem a folytatásban. Nagyon fontos lesz, hogy az időmérőn bekerüljünk a top 10-be: előzni nagy kihívás itt, és ha a mezőny első feléből rajtolunk, jó esélyünk lesz arra, hogy ott is maradjunk.”

„Ki kell elemeznünk a mai adatokat, főleg az új fejlesztésekkel kapcsolatban, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy egy jó és kiegyensúlyozott autónk lesz szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!