Prost: Lesznek konfliktusok a Ferrarinál jövőre is! - F1VILÁG.HU

Prost: Lesznek konfliktusok a Ferrarinál jövőre is!

HIRDETÉS
A Forma-1 legendás világbajnoka, Alain Prost szerint 2020-ban komoly konfliktusok alakulhatnak ki a Ferrari háza táján a két versenyző, Sebastian Vettel és Charles Leclerc között.
Charles Leclerc, Ferrari, Sebastian Vettel

Leclerc idén szerződött az olasz istállóhoz, és már első szezonjában alaposan megnehezítette a négyszeres világbajnok Vettel dolgát. A monacói jelenleg a pontversenyben is előkelőbb helyet foglal el, mint Vettel.

„Teljesen normális az, ha megkérdőjelezik egy versenyző képességeit, ha fiatalabb csapattársa sikeresebb nála” – vetette fel a korábbi Forma-1-es versenyző, Timo Glock. „De Vettel most visszavágott, és megmutatta, hogy megvan a tempója, ha az autó is jó. A legutóbbi versenyeken jobban szerepelt, és most muszáj lesz a saját irányába terelnie az autó fejlesztését.”

A négyszeres F1-es bajnok, Alain Prost viszont azt gondolja, a szupertehetségnek kikiáltott Leclerc a folytatásban is borsot tör majd Vettel orra alá.

„Nehéz lesz elkerülnie a Ferrarinak a konfliktusokat Vettel és Leclerc között jövőre” – mondta a francia ex-versenyző az AFP hírügynökségnek.

„Az egyetlen kiút, ha megadják nekik a lehetőséget arra, hogy leharcolják egymás között. Aztán, ha az egyik versenyzőnek problémája van, a másik pedig nyer pár futamot, akik el fog jönni az a pillanat, amikor szükség van változtatni ezen a hozzáálláson.”

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo viszont azt mondja, a csapatnak továbbra is ragaszkodnia kell ahhoz a filozófiához, hogy van egy egyértelmű első számú versenyzője.

„Szerintem az egyik probléma idén az volt, hogy két [első számú] pilótájuk volt” – magyarázta.

„Leclerc kétségkívül gyors, és elvárásokon felül teljesített, és már nem is beszél olyan sokat a rádión – viszont még időre van szüksége. Ez egy kellemes dilemma a Ferrari számára – érvekkel és ellenérvekkel.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!