Prost: Ricciardo új dimenzióba helyezi a Renault-t

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
„Új dimenzióba” kerülhet a Renault Forma-1-es csapata 2019-ben Daniel Ricciardónak köszönhetően – ezt mondja a francia istálló tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost.

„Új dimenzióba” kerülhet a Renault Forma-1-es csapata 2019-ben Daniel Ricciardónak köszönhetően – ezt mondja a francia istálló tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost.

Az ausztrál versenyző a Red Bulltól érkezik a Renault-hoz a következő idényre, Prost szerint pedig rendkívül értékes tudást hoz magával.

„Nagyon elégedettek vagyunk a 2018-as versenyzőinkkel, ez az első, amit el kell mondanom” – mondta a korábbi F1-es bajnok a Motorsport.com című lapnak.

„De kétségtelen, hogyha nem is új motivációt – mert arra nincs szükségünk –, de komoly segítséget jelent majd Daniel abban, hogy még jobbá tegyük ezt a csapatot. Kapni fogunk tőle néhány információt, és egy újabb dimenzióba helyezi a csapatot.”

Prost elismeri, a Renault „elszalasztott néhány lehetőséget” 2018-ban, de meggyőződése, hogy a csapat komoly előrelépéseket tesz idén, főleg V6-os erőforrásával.

A francia ex-versenyző kiemelte, annak ellenére sikerült a 4. helyen zárniuk a tavalyi bajnokságot, hogy már meglehetősen hamar elkezdtek a jövőbeli fejlesztésekre fókuszálni.

„Ha megnézzük az összes csapatot, látható, hogy mindig hullámzó a teljesítmény. Nyáron talán nem úgy álltunk, ahogy szerettünk volna különféle okok miatt, de visszakapaszkodtunk.”

„A motort tekintve egy kicsit jobbak voltunk, a karosszéria oldaláról pedig voltak dolgok, melyek miatt elszalasztottunk néhány lehetőséget. De akartuk a 4. helyet, mi akarunk a legjobbak lenni a top 3 mögött, szerettünk volna közelebb kerülni hozzájuk. Nagyon nehéz elérni ezt, mert meghoztuk a döntést, hogy a lehető legjobban felkészülünk az új szezonra, és nem fejlesztünk túl sokat, főleg a motort tekintve.”

„Szóval eddig pontosan azt értük el, amit akartunk. A következő lépés az új szezonban az lesz, hogy közelebb kerüljünk a topcsapatokhoz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek